KL

Flere nyheder:

1-10 af 1494 resultater
 • Debatindlæg

  Debat: 5G skal komme borgere til gode, uanset hvor de bor

  5G giver helt nye muligheder for kommunal service, men det er vigtigt med fokus på udbredelse i hele landet, skriver Leon Sebbelin i et debatindlæg på Altinget.dk.

  Læs mere
 • Nyhed

  Digitalisering skal være med til at sikre fremtidens velfærd

  Det er på tide at sætte nye mål for digitalisering og teknologi i det offentlige. Thomas Kastrup-Larsen præsenterede KL's nye strategi for digitalisering, ny teknologi og data på topmødet i Aalborg.

  Læs mere
 • Nyhed

  På forkant med fremtidens velfærd - strategi for digitalisering, data og ny teknologi

  KL's strategi "På forkant med fremtidens velfærd" skal sætte rammerne for de kommende års arbejde med digitalisering, data og ny teknologi i kommunerne.

  Læs mere
 • Nyhed

  KL-formand: Folketinget skal skaffe råderum til tidssvarende velfærd

  Det er på tide, at der bliver lavet en bred aftale om, hvordan vi sikrer de nødvendige ressourcer til, at vi kan løfte opgaven med at udvikle vores fælles nære velfærd, lød det fra KL’s formand på Kommunalpolitisk Topmøde.

  Læs mere
 • Nyhed

  Danskerne: Lokale beslutninger skal træffes af politikere tæt på vores hverdag

  Knap 8 ud af 10 borgere i Danmark synes, det er vigtigt, at beslutninger om lokale forhold træffes af lokale politikere, viser ny Momentum-undersøgelse. Det understreger ifølge kommunalforsker en solid opbakning til det lokale folkestyre, men der er også tegn på, at borgerne skal mindes om, hvad styrkerne er ved decentrale løsninger.

  Læs mere
 • Nyhed

  Stigende antal ældre kræver politiske prioriteringer

  Ekstraudgifter til pleje og behandling af det stærkt stigende antal ældre vil løbe op i 12,5 milliarder kroner frem mod 2025, hvis serviceniveauet skal være det samme som i dag. Ikke mindst den kommunale ældrepleje bliver presset, viser ny Momentum-analyse. Udfordringerne kan ikke kun klares af teknologi og effektiviseringer, og KL efterlyser derfor klare prioriteringer og plan for finansieringen. Finansminister medgiver, at det vil kræve flere penge, men vil også have effektiviseringen øget.

  Læs mere
 • Pressemeddelelse

  KL kvitterer for fastfrysning af KMF

  Den kommunale medfinansiering fastfryses for 2019. KL er tilfredse med, at sundhedsministeren har lyttet til den kritik, som kommunerne og KL har rejst. Nu skal der findes en ny model, mener KL’s formand.

  Læs mere
 • Nyhed

  Ny læreruddannelse skal tættere på praksis

  ”Vi har brug for en uddannelse, der sikrer opbakning til en vigtig profession rigtig mange år frem – og som er tættere på praksis. Vi har ikke brug for en universitetsuddannelse.”

  Læs mere
 • Nyhed

  Vi stoler mere på byrådet end på Christiansborgpolitikerne

  Borgerne har generelt større tillid og tiltro til deres lokale borgmestre og byrådspolitikere end til regeringen og politikerne på Christiansborg. Det afspejler, at det er lettere at forholde sig til det nære og lokale, lyder det fra flere sider, men der er også grund til at have ambitioner om at hæve niveauet.

  Læs mere
 • Nyhed

  Regeringen, KL og Danske Regioner indgår aftale om fælles digitaliseringspagt

  Det tætte samarbejde mellem kommunerne, regionerne og staten om offentlig digitalisering skal fastholdes, men også nytænkes for at udnytte ny teknologi bedre og skabe større gennemsigtighed og sammenhæng for borgerne. Derfor har regeringen, KL og Danske Regioner indgået en digitaliseringspagt.

  Læs mere