Arrangementer

Kursus for bestyrelsesmedlemmer i kommunale forsyningsselskaber

Kurser:
Kursus for bestyrelsesmedlemmer i kommunale forsyningsselskaber

Dato

Sted

Comwell Roskilde
Vestre Kirkevej 12, 4000 Roskilde
HOLD 5: 6.-7. marts + 1. april 2019, Roskilde
Pris 15000 kr.
eksl. moms pr. deltager
Se mere om arrangementet 56 pladser tilbage

Kurser

I de senere år har der været et stigende fokus på godt bestyrelsesarbejde i offentligt ejede selskaber. På det kommunale område står især forsyningsselskaberne for flere og mere komplekse opgaver samt mere vidtforgrenede selskabskonstruktioner. Bestyrelserne har en vigtig rolle i at sikre veldrevne selskaber, der kan leve op til ejernes formål med selskabet. 

For de enkelte bestyrelsesmedlemmer betyder det, at kravene til indsigt og ansvar er øget markant. Bestyrelsesmedlemmer skal fx håndtere ejerønsker, stå i spidsen for store organisationer med mange ansatte og have øje for kundernes behov på én og samme tid.

 

Kursets indhold og udbytte

Kurset for bestyrelsesmedlemmer i kommunale forsyningsselskaber er tilrettelagt med udgangspunkt i netop de situationer og dilemmaer, politikere i bestyrelsen for et forsyningsselskab står med. Kurset er bygget op omkring dilemmaer og cases fra den virkelige verden. 

 

Kurset består af tre moduler fordelt på tre dage. De første to moduler afvikles over to sammenhængende dage. Det tredje modul afholdes måneden efter.

 

 

Modul 1 har fokus på lovgivningsmæssige rammer, corporate governance, ejerskab og ejerstrategi, interessenter, bestyrelsesansvar, fusioner og opkøb og cyber risk.

 

Modul 2 har fokus på aktivt ejerskab, CSR, arbejdsdeling og samspil med direktion, bestyrelsesmøder, bestyrelsesevaluering.

 

Modul 3 har fokus på strategi, eksekvering og opfølgning, risikostyring, værdiskabelse, habilitet og varetagelse af selskabets interesse.

 

Kurset er udviklet i samarbejde mellem KL, CBS Bestyrelsesuddannelserne og COK. Alle deltagere får efter kursets afslutning et kursusbevis fra CBS Bestyrelsesuddannelserne.

 

 

Kontakt

aol@kl.dk