KL Arbejdsgiver

Vejledning om nye ferieregler

På denne side finder du al relevant information om, hvordan kommunerne skal implementere de nye ferieregler.

Ændring af ferieloven

Ferieloven blev ændret af Folketinget i januar 2018. Herefter blev KL og Forhandlingsfællesskabet enige om to nye ferieaftaler, som implementerer loven. De træder i kraft 1. september 2020. 

For at alle ender kan gå op, har Folketinget besluttet, at der vil være en overgangsperiode fra 1. januar 2019 til den 31. august 2020.

KL og Forhandlingsfællesskabet har udarbejdet to vejledninger. Den ene vejledning, kan hjælpe kommunerne med reglerne i overgangsperioden. Den anden vejledning kan hjælpe kommunerne med ferieaftalerne, som træder i kraft fra 1. september 2020.

Har du spørgsmål om implementeringen af de nye regler, kan du med fordel orientere dig i materialet nedenfor. For opfølgende spørgsmål bedes du skrive til ferie@kl.dk

 

Vejledning om de nye ferieaftaler

Vejledningen forklarer de nye ferieaftaler og gennemgår alle bestemmelserne. Vejledningen er første udgave og vil blive opdateret i løbet af foråret 2020. Den vil derefter udkomme i bogform.

De nye ferieaftaler er optrykt bagerst i vejledningen, hvor der ligeledes er skabeloner til aftale om at afholde ferie på forskud, samt aftale om overførsel af ferie.

Vejledning 

 • PDF

  Vejledning om ferie 2020

Plancher og pjece

Udover den detaljerede vejledning har parterne udarbejdet en pjece og en række plancher, som kan være nyttige at tage i brug lokalt.

 

Video og planlægger

KL og Forhandlingsfællesskabet har sammen udarbejdet en forklaringsvideo og en ferieplanlægger. Begge produkter kan bruges til at få et hurtigt overblik.

 

Vejledning til overgang

Vejledningen forklarer principperne bag de nye regler for samtidighedsferie og forskudsferie. Og så redegør den for, hvordan overgangsordningen skal håndteres i praksis.

Kommunerne skal blandt andet være opmærksomme på, at en del af ferien, som optjenes i overgangsperioden, skal indefryses og først udbetales senere. Dette gælder dog ikke for den sjette ferieuge og forhøjet særlig feriegodtgørelse.

 • PDF

  Vejledning om overgangen til de nye ferieregler

 Plancher og pjecer

Udover den detaljerede vejledning har parterne udarbejdet en pjece og en række plancher, som kan være nyttige at tage i brug lokalt.


 • PDF

  Pjece om overgangen til nye ferieregler

 • PPTX

  Slide show om overgangen til nye ferieregler

Nedenfor kan du finde generel information om de nye ferieregler til baggrund. Du kan også finde de nye og de gældende ferieaftaler.

×

Log ind