Arbejdsmiljø

Inspiration

Her kan du læse nyheder om arbejdsmiljø, som kan give inspiration ude på jeres arbejdsplads.

Pia har planlagt en dag med stresscoach, yogalærer og en middag med kollegerne


Skoleleder Pia Samsing Bendixen har søgt midler til at planlægge en dag med fokus på at forebygge stress på Gummerup skole i Glamsbjerg. Pengene uddeles i forbindelse med Danmarks Mentale Sundhedsdag. KL støtter op om dagen og opfordrer flere til at søge.

Den 10. oktober er Danmarks Mentale Sundhedsdag. I den forbindelse kan arbejdspladser rundt om i landet søge om 10.000 kroner til at planlægge deres egne events med fokus på mental sundhed. Det gælder også kommunale arbejdspladser.

Du kan søge på denne hjemmeside


De planlagte events skal foregå på arbejdspladsen og bakkes op af ledelse og medarbejdere.

Nemt at søge

Det er ikke svært at ansøge. Det fortæller skoleleder på Gummerup skole i Glamsbjerg, Pia Samsing Bendixen.

”Da jeg så det link, tænkte jeg puha. Jeg kender godt det der med at ansøge. Det tager simpelthen så lang tid, og har jeg tid til det, og kan jeg det. Men det var ikke så besværligt. ”


Det er Velliv Foreningen, som står bag kampagnen, der skal skabe opmærksomhed omkring mental sundhed på arbejdspladsen. Foreningen uddeler penge til 500 arbejdspladser, og det er stadig muligt at søge.

Stresscoach, yoga og middag

Pia Samsing Bendixen er meget opmærksom på sine medarbejderes trivsel i det daglige. Derfor har hun søgt penge til en dag, hvor alle på arbejdspladsen kan få nogle tips til, hvad de kan gøre i fællesskab, og hvad de kan gøre for sig selv, for at mindske stress.

”Jeg søgte, om vi kunne få et kort oplæg med en stress coach, som kan fortælle os om tegn på stress og små justeringer, som vi selv kan gøre. For vi finder jo nok ikke den pose penge, som vi alle sammen drømmer om, men hvad kan vi så gøre ud fra de rammer, som vi arbejder indenfor, ” fortæller hun.

Oven i dette har arbejdspladsen bedt om penge til at få en yogalærer ud, som kan fortælle lidt om nogle teknikker til, hvordan man kobler af. Dagen afsluttes med fællesspisning, som man også kan søge støtte til.