Indhold

Arkiv

Søg i denne oversigt

-
 • Debatindlæg: Tænk dig om, før du ikke stemmer

  17.11.17

  Vi har alle et ansvar for at holde liv i demokratiet. Det gør vi ultimativt den 21. november, når vi stemmer. Men vi gør det også den 22. november ved at engagere os, skriver formændene for KL, Danske Regioner og DUF i et fælles debatindlæg.

  Læs mere »

 • Godt udspil til forenkling af beskæftigelsesindsatsen

  15.11.17

  KL tager meget positivt imod regeringens udspil om forenkling af beskæftigelsesindsatsen. Udspillet kan give en langt mere målrettet indsats til gavn for virksomhederne og ikke mindst de ledige.

  Læs mere »

 • Folkeskolen er præget af stor stabilitet

  14.11.17

  Der er stadig høj trivsel blandt landets folkeskolelever, og de er interesseret i det, der sker i undervisningen. Også forældrenes opbakning til skolen er fortsat høj. Til gengæld er der i 2017 sket et mindre fald i lærernes fokus på fagligheden. Det viser ny følgeforskning for folkeskolereformen, som er offentliggjort i dag.

  Læs mere »

 • KL har ikke beordret personlig juridisk rådgivning til Carl Holst

  14.11.17

  KL havde en legitim og meget offentlig interesse i at forhindre, at et advokatnotat i Carl Holst-sagen skabte præcedens for snævrere rammer for borgmestre i forbindelse med eksempelvis hjælp til taleskrivning, aviser/tidsskrifter, kurser mv. Men KL har selvfølgelig ikke ydet personlig juridisk rådgivning til Carl Holst, siger KL-direktør i forbindelse med TV2-program.

  Læs mere »

 • Der er ryddet op efter møgsag

  14.11.17

  KL's administrerende direktør slår fast, at der er foregået nogle helt uacceptable ting i et hjørne af KL, men det har på ingen måde været praksis i hele organisationen. Der er nu ryddet op efter sagen og indført en række tiltag for at undgå, at noget lignende kan ske igen.

  Læs mere »

 • Måling: 7 ud af 10 er sikre på at stemme

  13.11.17

  69 procent af vælgerne er nu helt sikre på, at de vil stemme til kommunalvalget på næste tirsdag, men der er stadig et efterslæb blandt de unge, hvor kun 57 procent er sikre på at stemme. Valgforsker vurderer, at det er lykkedes at få tag i de unge, men at de fortsat udgør en kæmpe udfordring. Den udfordring har de taget på sig i Silkeborg Kommune.

  Læs mere »

 • Hver tredje skifter parti fra folketingsvalg til kommunal

  13.11.17

  En tredjedel af vælgerne forventer at stemme på et andet parti til kommunalvalget, end de gjorde ved det seneste folketingsvalg. Størstedelen angiver kommunalpolitiske årsager til skiftet. Samtidig viser sammenligning af seneste folketings- og kommunalvalg store forskelle i partiernes tilslutning. Forskellige dagsordner, lokalpolitiske prioriteter på enkeltsager, traditioner og personer er ifølge forsker årsagerne til, at kommunalpolitik ikke bare kan sammenlignes med landspolitik.

  Læs mere »

 • Ældre vil fylde mere i stemmeboksene

  13.11.17

  Antallet af +65 årige er steget med 24 procent siden kommunalvalget i 2009. Det betyder, at de ældre nu udgør mere end en tredjedel af alle stemmeberettigede i 9 kommuner, og i 75 kommuner er flere end hver fjerde vælger over 65. Det kan få betydning for partiernes prioriteringer i valgkampen, men de ældre er en svær gruppe at få entydigt fat i, mener forsker.

  Læs mere »

 • Ældrepleje er vigtigst for danskerne i valgkampen

  13.11.17

  Ældrepleje er det absolut vigtigste emne for danskerne, når de skal stemme til kommunalvalget, og det er endnu vigtigere end ved sidste valg. Sundhed er det næst vigtigste og er steget mest siden sidste valg. Samtidig kan man se effekten af, at økonomien er blevet bedre ved at skat og beskæftigelsespolitik er blevet mindre vigtigt.

  Læs mere »

 • Demokratiets fest er sjovest sammen med andre

  13.11.17

  Over halvdelen af vælgerne forventer at tage til afstemningsstedet sammen med andre, når de skal stemme til kommunalvalget, viser en ny Momentum-undersøgelse. Valghandlingen er for mange en social begivenhed, og ved at påvirke nogen til at stemme kan man derfor også få andre med, vurderer forsker.

  Læs mere »

Annonce
Annonce

Annonce