Indhold

KL-nyheder

Presse- og nyhedsteamet i Kommunikation producerer dagligt nyheder til forsiden af KL’s hjemmeside.

Sigtet med nyhederne er at give indblik i, kendskab til og forståelse for KL-relevante og kommunale synspunkter og aktiviteter.

Der udsendes et dagligt nyhedsbrev kl. 12.00. For at modtage mailen, skal du oprette en profil og vælg KL-nyheder under Mine adviseringer. Opret profil.

Redaktionen bag KL-nyhederne kan kontaktes på nyheder@kl.dk.

KL-nyheder

 • Spørgsmål og svar om OK18

  Spørgsmål og svar om OK18

  Der er meget debat omkring overenskomstforhandlingerne. Her har vi forsøgt at give KL’s svar på nogle af de spørgsmål, som florerer i den offentlige debat, og som vi møder i KL og kommunerne.

 • 3 kommuner med i opløbet om Arbejdsmiljøprisen 2018

  3 kommuner med i opløbet om Arbejdsmiljøprisen 2018

  Arbejdsmiljørådet har nomineret 12 danske arbejdspladser til årets Arbejdsmiljøpris – tre af dem er kommunale arbejdspladser.

 • Debatindlæg: Kobling mellem kultur og erhverv er en styrke

  Debatindlæg: Kobling mellem kultur og erhverv er en styrke

  Det har både vakt begejstring og rynkede bryn, at KL har lagt kultur-, erhvervs- og planområdet sammen i ét udvalg. Men der er ingen grund til at frygte, at den kobling bliver en svækkelse af kultur- og fritidsområdet – tværtimod, skriver formanden for KL's Kultur-, Erhverv- og Planudvalg Leon Sebbelin.

 • Unge fylder mere og mere i stofmisbrugsbehandlingen

  Ny Momentum-analyse viser, at unge stofmisbrugeres andel af personer der kommer i behandling næsten er fordoblet på 10 år, og nu udgør knap halvdelen af hele gruppen. Bedre opsporing og flere sårbare unge har skabt udviklingen, og fordi det især er hashmisbrug, der fylder, er der brug for en helhedsorienteret indsats med vægt på at få unge tilbage på sporet frem for den klassiske medicinske tilgang.

 • Debatindlæg: Sammenhæng på tværs er en del af løsningen

  Debatindlæg: Sammenhæng på tværs er en del af løsningen

  Kommunerne vil gøre alt for at indfri ambitionerne for den nye kommunale ungeindsats og forberedende grunduddannelse, men det kræver en helhedsorienteret politisk indsats, skriver formanden for KL's Børne- og Undervisningsudvalg i et debatindlæg.

 • Ingen klar sammenhæng mellem møllestøj og sygdom

  Ingen klar sammenhæng mellem møllestøj og sygdom

  Den første delundersøgelse af helbredseffekter af vindmøllestøj er netop offentliggjort. Undersøgelsen viser ikke nogen klar sammenhæng mellem vindmøllestøj og sygdom.

 • Regeringens sanktionsudspil er den rigtige medicin 14.03.18 09:26

  Regeringens sanktionsudspil er den rigtige medicin

  Der er behov for nye og forenklede sanktionsregler på beskæftigelsesområdet.

 • KL har nu afsendt lockoutvarsler 12.03.18 17:00
  Pressemeddelelse

  KL har nu afsendt lockoutvarsler

  KL har i dag sendt lockoutvarsler til de faglige organisationer. De dækker i alt cirka 250.000 kommunalt ansatte, som kan blive lockoutet fra 10. april, hvis det ikke lykkes at lande et forlig inden da. KL har friholdt næsten alle ansatte på ældre-, social-, sundheds- og handicapområdet fra konflikten for at skåne de svageste borgere.

 • Sådan får topledelsen succes med strategien 09.03.18 16:22

  Sådan får topledelsen succes med strategien

  Den strategi, som topledelsen har udviklet og implementeret, fører sjældent til de ændringer, der ellers var hensigten. Det skyldes ikke nødvendigvis, at strategien er dårlig, eller topledelsen ikke er dygtig nok. Det kan i stedet skyldes, at oversættelsen ikke fungerer. Derfor har Væksthus for Ledelse sammen med forsker Søren Obed Madsen afprøvet og udviklet metoder til at oversætte strategier til praksis.

 • Topmødedebat: For mange aktører i erhvervsfremmesystemet 09.03.18 14:15

  Topmødedebat: For mange aktører i erhvervsfremmesystemet

  Hvem skal sammen med staten stå i spidsen for fremtidens erhvervsfremme? Kommunerne eller regionerne? Det spørgsmål var omdrejningspunktet i en temadebat på KL's topmøde.

 • Konstante og hurtige forandringer stiller krav til kommunalpolitikere 09.03.18 11:55

  Konstante og hurtige forandringer stiller krav til kommunalpolitikere

  Den internationale ledelsesekspert, Rob Kaiser, gav på KL's topmøde kommunalpolitikerne gode råd til, hvordan de skal agere i en verden med hastigt stigende forandringer og kompleksitet.

 • Ny formand og næstformand i KL 08.03.18 16:50
  Pressemeddelelse

  Ny formand og næstformand i KL

  På et møde torsdag eftermiddag har KL’s bestyrelse konstitueret sig. Det betyder, at det nu er på plads, hvem der skal være formand og næstformand for KL. Medlemmerne af KL’s formandskab, formænd og næstformænd for KL's s 8 udvalg og hvem, der skal sidde i KL’s repræsentantskab, er også afklaret.