Indhold

Presse og nyheder

Pressekontakt

Telefon 3370 3333. Telefonen viderestilles uden for kontortid. Bemærk, at du ikke kan sende beskeder til telefonnummeret.

Pressemeddelelser

 • KL tilfreds med kystbeskyttelsesinitiativer 17.08.17

  KL tilfreds med kystbeskyttelsesinitiativer

  KL ser positivt på regeringens nye kystbeskyttelsesinitiativer. Kommunerne har brug for et nationalt grundlag, når de skal diskutere, hvordan man skal beskytte sig i fremtiden, siger udvalgsformand.

 • 03.07.17

  Botilbud for borgere med psykiske lidelser får faste læger tilknyttet

  KL, PLO, Sundheds- og Ældreministeriet og Danske Regioner har indgået en aftale, så beboere med psykiske lidelser fremover kan bruge en praktiserende læge, der er fast knyttet til det botilbud, de bor på. Initiativet udspringer af handlingsplanen mod vold på botilbud.

 • Nyt netværk skal styrke privat-offentligt samarbejde om byudvikling 29.06.17

  Nyt netværk skal styrke privat-offentligt samarbejde om byudvikling

  Kommuner og private aktører vil styrke vækst og byudvikling i Danmark ved hjælp af nye samarbejdsmodeller. Derfor opretter de nyt netværk. Inspirationen kommer blandt andet fra udlandet, hvor lignende metoder har vist sig som en positiv vækstdriver i udviklingen af byområder.

Debatindlæg

Nyheder

 • Ny statistik skal tages med forbehold 30.06.17

  Ny statistik skal tages med forbehold

  Danmarks Statistik har netop offentliggjort ny statistik om normeringer i dagtilbud. Statistikken dækker imidlertid kun 40 kommuner og skal derfor læses med et betydeligt forbehold, påpeger KL.

 • Genbrugt asfalt baner vej for besparelser og bedre miljø 29.06.17

  Genbrugt asfalt baner vej for besparelser og bedre miljø

  Danmark kan spare et trecifret millionbeløb på at genanvende asfalt. Et nyt projekt er sat i gang på motorvejsstrækning mellem Herning og Holstebro, hvor op til 30 procent af materialet er genanvendt asfalt, uden at man går på kompromis med kvaliteten.

 • Grønt lys til 28 nye frikommuneforsøg 29.06.17

  Grønt lys til 28 nye frikommuneforsøg

  Regeringen har netop sagt god for, at kommunerne helt eller delvist gennemfører 28 nye forsøg. KL er tilfreds med tilladelserne, men ærgerlig over, at der i første omgang ikke er givet tilladelse til forsøg med kommunernes samarbejde med frivillige.