Indhold

Kommunalvalg 2017

2017 er et år, hvor kommunestyret har særlig stor opmærksomhed. Det er 10 år siden, kommunalreformen trådte i kraft, og den 21. november 2017 er der kommunalvalg.

Fælles kampagne med Danske Regioner og Økonomi- og Indenrigsministeriet
KL vil bruge 2017 som en oplagt anledning til at gøre en særlig indsats for at fejre det kommunale folkestyre og fremhæve den store forskel, som kommunerne og kommunalbestyrelserne gør for hver enkelt borger.

En del af denne indsats er kampagnen ”Tænk dig om før du ikke stemmer”, som KL står bag sammen med Danske Regioner og Økonomi- og Indenrigsministeriet.

KL's inspirationskatalog til at hæve valgdeltagelsen
Kombinationen af landsdækkende kampagner og engagerede kommuner er ifølge forskerne den bedste forklaring på den historiske stigning, der var i valgdeltagelsen til kommunalvalget i 2013.

På den baggrund har KL lavet et inspirationskatalog, hvor du kan hente inspiration til den lokale valgindsats i 2017.

På denne side kan du finde inspirationsmaterialet. Derudover kan du via menupunktet til venstre bl.a. finde fakta om kommunalvalget og læse de spørgsmål og svar, som KL oftest får stillet omkring kommunalvalg og kommunalpolitik.

Artikler og analyser

 • 19.06.17

  Kommunalvalg er ikke hot blandt de unge

  Unges forventning om at ville stemme til kommunalvalget i november ligger langt under resten af befolkningens, ligesom de føler langt mindre forpligtelse til at stemme. Det viser en ny Momentum-måling. Valgforsker mener, det er en særlig udfordring at få forklaret de unge, hvorfor valget er vigtigt. Ung byrådskandidat påpeger, at de unge ikke føler sig repræsenteret af politikerne.

 • 05.06.17

  Hvaffor et valg?

  Flere end 4 ud af 10 danskere ved ikke, at der er kommunalvalg til november. Uvidenheden er betydeligt større end inden valget i 2013, viser ny Momentum-måling. Det bliver en stor udfordring at få de 230.000 førstegangsvælgere til at stemme, vurderer valgforsker.

 • 05.06.17

  Danskerne har større tillid til byrødder end folketingspolitikere

  Det lokale tilhørsforhold og lokalkendskab er blandt de vigtigste årsager til den store tillid, som borgerne har til kommunalpolitikerne, siger kommunalforsker på baggrund af en ny Momentum-måling. En tidligere borgmester og nuværende folketingsmedlem mener, at medierne er med til at forstærke følelsen af, at landspolitikerne er mere distancerede end de lokale politikere.