Indhold

Kommunalvalg 2017

Den 21. november 2017 er der kommunalvalg. KL, Danske Regioner og Økonomi- og Indenrigsministeriet står sammen om en fælles kampagne for en styrket valgdeltagelse.

Tænk dig om, før du ikke stemmer

KL vil bruge 2017 som en oplagt anledning til at gøre en særlig indsats for at fejre det kommunale folkestyre og fremhæve den store forskel, som kommunerne og kommunalbestyrelserne gør for hver enkelt borger.

En del af denne indsats er kampagnen ”Tænk dig om, før du ikke stemmer”, som KL står bag sammen med Danske Regioner og Økonomi- og Indenrigsministeriet. 

Kombinationen af landsdækkende kampagner og engagerede kommuner er ifølge forskerne den bedste forklaring på den historiske stigning, der var i valgdeltagelsen til kommunalvalget i 2013.

Se kampagnen og læs mere her.

Artikler og analyser

 • 16.10.17

  Valgslogans: Fra panserbasse til 197 centimeter god tone

  Det vrimler med slogans i den kommunale valgkamp. Hver 3. politiker, der genopstiller til byrådet, har et slogan, viser ny Momentum-undersøgelse. Men generelt er de for dårlige og platte, lyder det fra fagmand i retorik. Et godt slogan skal få vælgeren til både at se, lugte og smage.

 • 16.10.17

  Leder: Dialog og valgkamp

  KL's administrerende direktør Kristian Wendelboe skriver i sin leder om engagementet i lokaldemokratiet og den tak vi skylder dem, der stiller op.

 • 05.10.17

  Inspirationskatalog: Send kampagnen i arbejde

  KL har i samarbejde med kommuner fra hele landet udarbejdet et nyt inspirationskatalog med 18 forslag til kommunale aktiviteter, som kan være med til at styrke valgdeltagelsen ved kommunalvalget i 2017.