Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

Særforanstaltninger

KL har oprettet dette site om særforanstaltninger til personer med problemskabende adfærd. Formålet med siden er at fremme videndeling og erfaringsudveksling mellem kommunerne omkring særforanstaltninger.

Nyheder

Kommunale eksempler

 • Solskrænten – botilbud til senhjerneskadede og sindslidende

  Botilbuddet Solskrænten i Faaborg-Midtfyn Kommune har specialiseret sig i at give tilbud til borgere med en senhjerneskade, som har problemskabende adfærd. Her er pædagogik, organisation, ledelse og arbejdsmiljø tilrettelagt, så beboerne får mulighed for en udvikling på egne præmisser og af en positiv karakter.

 • Enkeltmandsprojektet i Landsbyen Sølund

  Landsbyen Sølund etablerede sit første enkeltmandsprojekt i 1999. I dag bor der syv beboere i "Enkeltmandsprojektet". Videnscenter Skanderborg Sølund har i 2010 valgt at dokumentere effekten af den pædagogiske indsats i "Enkeltmandsprojektet".

 • Hyperstruktur og benhård træning skaber orden i kaos

  Struktur, målrettet pædagogisk arbejde og de rette faglige og menneskelig kompetencer i personalegruppen er nogle af de afgørende faktorer, når personer med problemskabende adfærd skal have et meningsfyldt socialt tilbud. Det er bl.a. erfaringerne i skærmet afdeling i Autismecenter Storstrøm, Vordingborg Kommune.

 • Skovbrynet – et stærkt fagligt botilbud til borgere med særlige diagnoser og handicaps

  Der er mange fordele ved at samle enkeltmandsprojekter, som man har gjort med bostedet Skovbrynet i Aalborg Kommune. Kommunen har samlet beboerne i fælles fysiske rammer og omgivelser, der tilgodeser deres særlige og forskellige behov. Samtidig har kommunen fået skabt et fagligt miljø, hvor personalet er specialiseret i arbejdet med beboerne.

 • Samarbejdet med pårørende er vigtigt i særforanstaltninger

  Frederiksberg er en af landets tættest bebyggede kommuner. Derfor har kommunen ikke samme muligheder, som andre kommuner for at bygge nye boliger til handicappede. Kommunen har ikke desto mindre taget udfordringen op, og etableret boliger til borgere, der på grund af deres problemskabende adfærd ikke kan rummes i kommunens øvrige botilbud.

Annonce
Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes