Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

24.04.12 10:34

VK kræver, at loftet over sygedagpenge består

VK kræver, at loftet over sygedagpenge består
Som en del af forhandlingerne om førtidspension og fleksjob kræver de borgerlige partier, at regeringen dropper sine planer om at afskaffe loftet for, hvor længe man kan få sygedagpenge.

Venstre og Konservative har som forligspartier vetoret i forhandlingerne om førtidspension og fleksjob. Selvom sygedagpenge ikke er omfattet af forliget, så kræver de to oppositionspartier alligevel at få indflydelse på området. Partierne vil nemlig have, at regeringen dropper planerne om at afskaffe begrænsningen på, hvor længe en syg ledig kan modtage sygedagpenge. Det skriver Altinget.

Se også

"Det er et meget håndfast krav fra os. Det er jo tåbeligt at lave en masse gode tiltag, som så ryger ned i drænet, hvis man bagefter ophæver varighedsbegrænsningen på sygedagpenge. Det vil være useriøst. Den varighedsbegrænsing står vi meget stærkt på. Ellers kan man bare blive på sygedagpenge for at undgå at komme på ressourceforløb," siger politisk ordfører Benedikte Kiær (K) til Altinget.

Reglerne virker allerede
Venstre og Konservative er bekymrede for, at ubegrænsede muligheder for at få sygedagpenge vil underminere de besparelser og øget arbejdsudbud, som en reform af førtidspension og fleksjob vil kaste af sig.

"Reglerne virker, som de er i dag. Begrænsningen gør, at folk på sygedagpenge ikke bliver fastholdt på offentlig forsørgelse og ikke kommer endnu længere væk fra arbejdsmarkedet. Samtidig findes der forlængelsesmuligheder ud over de 52 uger, som selvfølgelig kan tages i brug, når man ikke har nogen anden mulighed," sagde arbejdsmarkedsordfører Ulla Tørnæs (V) til KL's nyhedsbrev Momentum i sidste uge.

Vil ikke diskutere i medierne
Socialdemokratiet vil dog stadig afskaffe varighedsbegrænsningen.

"Der står i regeringsgrundlaget, at vi vil afskaffe varighedsbegrænsningen, og det har vi tænkt os at gøre. Men i stedet for at diskutere diverse partiers krav i medierne, så bør vi gøre det ved forhandlingsbordet," siger arbejdsmarkedsordfører Leif Lahn Jensen (S) til Altinget.

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes