Indhold

14.01.15 09:34

Styrk samarbejdet om kerneopgaven

Styrk samarbejdet om kerneopgaven

Et nyt undervisningsforløb, som KL og Forhandlingsfællesskabet har udviklet, guider medarbejdere og ledere på kommunale arbejdspladser til et styrket samarbejde om kerneopgaven.

Et nyt gratis undervisningsforløb guider medarbejdere og ledere på kommunale arbejdspladser til et styrket samarbejde om kerneopgaven.

Styrk samarbejdet om kerneopgaven – sådan lyder opfordringen fra KL og Forhandlingsfællesskabet, der sammen har udviklet et nyt undervisningsforløb til medarbejdere og ledere på alle typer kommunale arbejdspladser.

Undervisningsforløbet bygger på begreberne social kapital og relationel koordinering og har kerneopgaven som omdrejningspunkt. Gennem to moduler lærer arbejdspladserne at fokusere på samarbejde og kommunikation mellem faggrupper og funktioner på tværs af teams og enheder.

Undervisningsmaterialet er gratis og videobaseret og kræver dermed ikke, at arbejdspladsen har sat penge af til at hyre en konsulent. I stedet optræder journalisten Trine Sick som en sikker guide gennem undervisningsforløbet.

Undervisningsforløbet er bygget op omkring korte oplæg, små sketches, eksempler fra praksis og øvelser. Herigennem får deltagerne skabt en fælles forståelse af deres kerneopgave og bliver klogere på, hvordan forskellige faggrupper og funktioner hver især bidrager til den fælles opgave.

Samtidig bliver der sat fokus på kommunikationen og dennes betydning for samarbejdet om kerneopgaven, hvor man vil få øje på styrker og forbedringspotentiale på arbejdspladsen.

Det eneste arbejdspladserne skal have til rådighed er en videoskærm eller en projektor, og så skal de afsætte 7-8 timer til hele forløbet. Foretrækker man at dele det op og tage et modul ad gangen, så er det også muligt.

Find mere information om undervisningsforløbet på styrksamarbejdet.dk 

Kontakt:
Konsulent Magnus Bryde, KL, tlf: 3370 3216, email: mbr@kl.dk
Konsulent
Christina Borries, OAO, Tlf: 4697 3803, email: cbo@oao.dk

Annonce

Annonce

Annonce