Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

11.09.12 09:53

Kommunerne er inde i kampen!

Kommunerne er inde i kampen!

Foto: KL

Kommunerne er inde i kampen på uddannelsesområdet, og det viser alle resultater. Sådan skriver Jacob Bundsgaard, formand for KL's Arbejdsmarkeds- og Erhvervsudvalg, i dagens Information.

Af Jacob Bundsgaard, formand for KL’s Arbejdsmarkeds- og Erhvervsudvalg

FOA’s forbundsformand, Dennis Kristensen (DK), efterlyser i Information den 29. august, at kommunerne ”kommer ind i kampen” på uddannelsesområdet.

Lad mig gøre det klart: Kommunerne er inde i kampen og leverer hver dag en massiv indsats, både når det handler om at oprette praktikpladser, når det handler om at sikre unge en erhvervskompetencegivende uddannelse, og når det handler om medarbejdernes efter - og videreuddannelse.

DK klandrer kommunerne for ikke at prioritere at oprette praktikpladser. Men faktum er, at der aldrig før har været så mange elever i kommunerne. 2011 blev et rekordår for indgåede praktikaftaler i kommunerne. Der blev indgået 15.500 aftaler i 2011. Tallet var ikke bare højt. Det var også et godt stykke over det, som kommunerne havde aftalt med regeringen.

Se også

DK nævner jobrotationsordningen som et godt redskab. Vi kan ikke være mere enige. Derfor har KL indgået en aftale med regeringen om 40 pct. flere jobrotationsforløb i 2012. Det betyder, at 1.000 ledige får mulighed for at blive ansat som vikar, svarende til, at 370 helårspersoner deltager i jobrotation. Så DK har fået noget helt galt i halsen, når han beskylder kommunerne for ikke i tilstrækkeligt omfang at anvende ordningen.

Når det gælder den løbende efter- og videreuddannelse af medarbejderne på social- og sundhedsområdet og det pædagogiske område, gør kommunerne også en stor indsats. Antallet af AMU-kursister på det kommunale område er på blot to år næsten fordoblet fra 20.000 kursister i 2009 til 35.000 kursister i 2011!

Så DK: Kom ned fra dit elfenbenstårn og anerkend, hvad der foregår på den kommunale banehalvdel.

Se også

Den reelle uddannelsespolitiske udfordring, som vi står over for, er at sikre højere kvalitet i social- og sundhedsuddannelserne. Vi skal sikre, at uddannelsernes indhold bringes tættere på behovene i kommunerne.

Gennem de senere år har vi været vidne til, at opgaverne på sundhedsområdet ændres, og den udvikling forstærkes blot yderligere af udviklingen af det nære sundhedsvæsen, der betyder, at kommunerne får et stigende antal sundhedsopgaver. Det stiller store krav til en løbende tilpasning af social- og sundhedsuddannelserne. Og det stiller krav til elevernes uddannelsesparathed.

Her et det KL’s forventning, at det netop nedsatte udvalgsarbejde om erhvervsuddannelserne vil bringe os tættere på det mål. Også den kamp er vi allerede inde i – og med samme ambition: At vinde.  

Se også

*********************************************************************************************
Indlægget bringes i dag, den 11. september, i Dagbladet Information

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes