Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

01.06.12 15:39

KL ser frem til styrket læreruddannelse

KL ser frem til styrket læreruddannelse

Foto: KL

”Det er positivt, at aftalen om en reform af læreruddannelsen har den klare målsætning, at kvaliteten af professionshøjskolernes undervisning skal styrkes – bl.a. gennem et langt mere intensiveret samspil med kommunerne og folkeskolerne.”

Sådan lyder meldingen fra Jacob Bundsgaard, formand for KL’s Arbejdsmarkeds- og Erhvervsudvalg, i en kommentar til forliget om en ny læreruddannelse, som regeringen, Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti i dag har indgået.

Med forliget er der udsigt til en styrket kvalitet i læreruddannelsen. Kravene til de studerende øges blandt andet ved at indføre en generel adgangskvotient kombineret med optagelsessamtaler. Samtidig skærpes kravene til professionshøjskolernes undervisningskvalitet ved blandt andet at understrege, at læreruddannelsen skal have en langt mere praksisbaseret dimension.

Med reformen bliver det normen, at nye lærere får tre undervisningsfag, hvor enten dansk eller matematik skal være obligatorisk. Det mener KL er positivt. KL mener dog, at der fortsat skal skelnes mellem små og store undervisningsfag.

”Af hensyn til undervisningskvaliteten i folkeskolen er det helt centralt for KL, at det i forbindelse med udmøntningen af aftalen sikres, at ikke mindst undervisningsfagene dansk og matematik får højere prioritering i forhold til øvrige fag. For dansk og matematik er nu engang de centrale redskabsfag i skolen,” siger Jacob Bundsgaard.

Se også

”Det er derfor positivt, at forligspartierne lægger op til en tæt inddragelse af KL i forbindelse med udmøntning af aftalen. Her vil vi også forklare regeringen og forligspartierne, at kommunerne ikke kan acceptere, at professionshøjskolerne tildeles et myndighedsansvar over for kommunerne ved at få mulighed for at stille kvalitetskrav til praktikskolerne,” siger Jacob Bundsgaard.

Yderligere oplysninger fås via chefkonsulent Henrik Casper, tlf. 3370-3422, hec@kl.dk eller via pressekonsulent Trine Søndergaard, tlf. 3370-3333, trs@kl.dk

Yderligere materiale

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes