Indhold

15.03.17 11:25

Fuld opbakning til ny ledelseskommission

Fuld opbakning til ny ledelseskommission

Ledelseskommissionen skal komme med anbefalinger til udvikling af offentlig ledelse, som matcher den tid og det samfund, vi befinder os i, og som samtidig peger fremad. Foto: Ole Bo Jensen

Regeringen har i dag nedsat en ledelseskommission, der skal komme med anbefalinger til udvikling af offentlig ledelse. KL ser frem til en fælles dialog om, hvordan ledere får de bedst mulige betingelser og vilkår for at lede den offentlige sektor.

Hvordan kan vi sikre, at de offentlige ledere i Danmark repræsenterer en høj og anerkendt ledelseskvalitet? Hvordan kan vi sikre, at i også fremover kan rekruttere, udvikle og fastholde de bedste offentlige ledere? Og hvordan kan vi fortsat sikre, at medarbejdere motiveres til at yde deres bedste, skaber bedre kvalitet og sikrer en effektiv offentlig sektor?

Det er nogle af de spørgsmål, som en ny ledelseskommission, nedsat af regeringen med medlemmer fra Danske Regioner og KL, skal komme med svar på.

”Hver eneste dag leverer de kommunale ledere resultater for borgere og virksomheder i alle egne af landet. Men vi lever også i en tid, hvor samfundet og især samfundets krav til service, velfærd og dermed ledelse er i konstant forandring. Derfor har vi brug for et stærkt fokus på, hvordan vi får skabt de bedst mulige betingelser og vilkår for at lede,” siger KL’s formand Martin Damm og fortsætter:

”Derfor møder regeringens ledelseskommission også fuld opbakning fra kommunernes side. Det er afgørende, at kommissionens arbejde kommer til at handle om praktisk ledelse og de resultater, der leveres.”

Ledelseskommissionen skal komme med anbefalinger til udvikling af offentlig ledelse, som matcher den tid og det samfund, vi befinder os i, og som samtidig peger fremad. Samtidig bliver en vigtig del af kommissionens arbejde at videreformidle succeshistorierne, så alle kan lære af de gode eksempler.

Annonce

Annonce

Annonce