Indhold

13.10.17 19:38

FGU-aftale: Ærgerligt, at regeringen dropper ambition om fuldt kommunalt ejerskab

FGU-aftale: Ærgerligt, at regeringen dropper ambition om fuldt kommunalt ejerskab

KL-formanden ærgrer sig over, at regeringens ambition om placere det fulde ansvar for denne gruppe unge i kommunerne, ikke er blevet realiseret. Foto: KL

"Vi har forpasset muligheden for at lave en endnu bedre uddannelse til en stor gruppe unge, som har alvorligt brug for noget andet, end det de får i dag. Men nu ligger aftalen klar, og vi er klar til at trække i arbejdstøjet og gøre vores for at få opgaven til at lykkes. "

Sådan lyder kommentaren fra KL’s formand Martin Damm til en ny politisk aftale om en forberedende grunduddannelse, som regeringen, Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet, SF og Radikale Venstre har indgået fredag.

KL-formanden ærgrer sig over, at regeringens ambition om placere det fulde ansvar for denne gruppe unge i kommunerne, ikke er blevet realiseret.

”Den lå lige til højrebenet. Vi kender de unge i kommunerne – fra vores skoler, fra vores ungdomsskoler, fra vores jobcentre og fra vores ungdomsvejledning. Her har vi mulighed for at give de unge en helhedsorienteret indsats. Den ambition har vi stadig. Men vi er bekymrede for, hvordan kommunerne og skolerne reelt kan komme til at arbejde efter samme mål med den arbejdsdeling, der er lagt op til. Derfor ligger der en stor og fælles opgave i at sikre fælles fodslag for at nå de nationale politiske mål,” siger Martin Damm.

Brug for fleksibel rammelovgivning

KL's formand kvitterer for, at kommunerne får en central rolle i placeringen af de nye institutioner. Samtidig er kommunernes budskab om de unges behov for fleksibilitet i uddannelsens målgruppe og varighed, i nogen grad blevet imødekommet.

”Målgruppen spænder vidt, og det er uddannelsen nødt til at afspejle. Derfor er det godt, at der er skrevet en vis grad af fleksibilitet ind i aftalen ift. målgruppen og uddannelsens længde,” siger KL-formanden.

Martin Damm understreger, at kommunerne nu har brug for en fleksibel rammelovgivning, der kan sikre sammenhæng mellem beskæftigelses- og uddannelsesindsatsen.

”Det er nødvendigt for, at vi kan løfte de ambitiøse politiske mål, der ligger i aftalen. Når det kommer på plads, ligger der en stor opgave hos os i kommunerne og på institutionerne med at få den nye forberedende grunduddannelse til at virke i praksis. Det er en opgave, som vi skal løfte – alt andet vil være et svigt af de unge, som vi ikke har råd til at miste.”

Annonce

Annonce

Annonce