Indhold

27.09.12 17:06

De svære politiske dansetrin

De svære politiske dansetrin
Som direktør i en kommune eller region skal man både være den neutrale leder af administrationen og give sin politiske chef gode råd. I en ny publikation kan man læse om, hvordan man holder den vanskelige balance i praksis.

Kender man kun forholdet mellem politikere og topembedsmænd fra tv-serier som Javel, hr. minister og Borgen, bliver man glædeligt overrasket i den nye publikation Den politiske tango, som Væksthus for Ledelse netop har udgivet.

Se også

Et sjældent indblik
Publikationen giver et sjældent indblik i hverdagens samarbejde på allerøverste ledelsesniveau i landets kommuner og regioner.

Og selv om der også her er masser af politiske gråzoner og etiske dilemmaer, lykkes det faktisk for de interviewede politikere og direktører at finde en fornuftig fælles melodi i deres vigtige indbyrdes samspil.

"Det er helt afgørende for velfærdssamfundets udvikling, at den politiske og administrative topledelse fungerer godt sammen. De høje forventninger om nytænkning og effektivitet, der er til den offentlige sektor, kan administrationen og de folkevalgte kun honorere i fællesskab", siger Sine Sunesen, direktør i KL og formand for Væksthus for Ledelse.

Masser af udfordringer
Selv om de otte toplederpar generelt er velfungerende, har de masser af udfordringer i hverdagen. Med at holde politik og administration nogenlunde adskilt. Med at forklare hinanden de to systemers ret forskellige spilleregler. Og med at leve tæt sammen i et professionelt ”ægteskab”, hvor man ikke selv har valgt hinanden.

"At være direktør i en kommune eller en region er et af de sværeste job i den offentlige sektor. Man skal skiftevis være sparringspartner, idéudvikler, lyseslukker, strateg og talsperson – uden at sætte sin troværdighed over styr. Det vil vi gerne inspirere endnu flere topledere til at lykkes med", siger Bodil Otto, formand for HK/Kommunal og næstformand i Væksthus for Ledelse.

Publikationen er humoristisk illustreret af Roald Als. Den er gratis og kan bestilles og eller downloades her: www.lederweb.dk/politisktango

Se også

Annonce

Annonce

Annonce