Indhold

07.09.15 18:00

Kinesiske borgmestre skal lære om dansk miljø og energi

Kinesiske borgmestre skal lære om dansk miljø og energi

En delegation af 17 kinesiske borgmestre skal i de kommende to uger lære om danske kommuners arbejde med bæredygtigt miljø og energiløsninger. Delegationen blev mandag modtaget på Danmarks Tekniske Univeristet.

En delegation af 17 kinesiske borgmestre skal i de kommende to uger lære om danske kommuners arbejde med bæredygtigt miljø og energiløsninger. Vi kan lære meget af hinanden, lyder det fra KL.

17 kinesiske borgmestre, der tilsammen repræsenterer ca. 90 millioner borgere i den kinesiske provins Guangdong, skal i de kommende to uger besøge en række danske byer for at se nærmere på forskellige eksempler på danske byers arbejde med miljø og energibæredygtighed.

Besøgene sker som led i det såkaldte ”Chinese Mayors Traning Program”, der er udarbejdet af Grundfos i samarbejde med Chinese Association of Mayors, Tsinghua Universitet, DTU og State of Green.

Ive: Vi har samme udfordringer

De kinesiske borgmestre blev mandag modtaget officielt på Danmarks Tekniske Universitet. Her skulle de bl.a. høre et oplæg om ”Smart Cities” af Jens Ive, borgmester i Rudersdal Kommune og næstformand i KL’s Internationale Udvalg. Han var inviteret til tage imod den kinesiske delegation, fordi KL har underskrevet en samarbejdsaftale med Chinese Association of Mayors.

”Det er vigtigt at vise over for de kinesiske borgmestre, at vi er interesseret i at have et godt samarbejde, da vi kan lære meget af hinanden. Byernes størrelser er forskellige, men vi har samme udfordringer i forhold til miljø og urbanisering. Danmarks løsninger til udfordringerne bliver anerkendt internationalt, og jeg håber derfor, at kineserne vil få inspiration på samme måde, som vi vil. Jeg ser frem til et tættere samarbejde mellem vores byer i Kina og Danmark,” sagde Jens Ive.

Den kinesiske delegation vil i løbet af de kommende to uger bl.a. besøge København, Odense, Aarhus og Samsø kommuner. Programmets omdrejningspunkt er vidensdeling, erfaringsudveksling og praktiske løsninger, der allerede er implementeret i Danmark.

Derudover besøgte delegationen mandag eftermiddag KL, hvor direktør Kristian Heunicke fortalte om det danske kommunestyre.

Annonce

Annonce

Annonce