Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

04.05.12 12:12

Væksten vokser lokalt

Væksten vokser lokalt
Vi har i kommunerne de rette forudsætninger for at skabe grobund for vækst og beskæftigelse, siger formanden for den danske delegation i EU's Regionsudvalg, Søren Pape Poulsen.

Formanden for Det Europæiske Råd, Herman Van Rompuy talte torsdag til Europas borgmestre og kommunalpolitikere. Budskabet var klart: Vækst og beskæftigelse står øverst på dagsordenen, og kommuner har en helt central rolle i virkeliggørelsen af målene. 
 
Blandt de delegerede i den fyldte plenarsal var formanden for den danske delegation i Regionsudvalget og KL’s Internationale Udvalg, borgmester i Viborg, Søren Pape Poulsen, der bakkede op om Van Rompuys budskaber:

Se også

”Jeg er glad for at se, at selv på de bonede gulve i Bruxelles har man indset, at vækst og job ikke skabes med luftkasteller og flotte tomme ord. Herman Van Rompuys indlæg viste tydeligt, at de forkromede vækst- og jobinititativer kun kan blive til virkelighed og succes, hvis den kommunale viden bliver omdrejningspunktet for investeringerne,” siger Søren Pape Poulsen.
 
Strukturfondene som værktøj
Van Rompuy lagde i sin tale særligt stor vægt på strukturfondene som værktøj til at bruge de uforløste vækstpotentialer i kommunerne. Han anerkendte samtidig, at reglerne skal simplificeres og smidiggøres – regelforenkling er vejen frem. Europas kommuner og regioner har en vigtig rolle i forhold til at komme med ideer og forslag til, hvordan det gøres bedst.
 
Herman Van Rompuy gjorde det klart, at udfordringer om at skabe vækst og beskæftigelse kræver, at der løftes i flok på både nationalt, regionalt og kommunalt plan. Det er et budskab, der vækker genklang hos Søren Pape Poulsen:

”Det vil jeg gerne kvittere for. Vi i kommunerne har de rette forudsætninger for at skabe grobund for vækst og beskæftigelse. EU's investeringer kan give os den nødvendige vind i sejlene. Vi kan kun genvinde borgernes tillid til, at vi kan vende skuden, hvis alle niveauer; både lokalt, nationalt og på EU-plan, gør det, de er bedst til,” siger Søren Pape Poulsen.
 

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes