Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

04.07.12 12:36

Randzoneteam klar til at hjælpe landmænd

Randzoneteam klar til at hjælpe landmænd
Et nyoprettet randzoneteam sidder nu klar ved telefonerne i NaturErhvervstyrelsen for at hjælpe landmænd, der har spørgsmål om randzoneloven.

Hvordan ændrer jeg i randzonekompensationskortet? Hvad må jeg i randzonerne? Hvilke dispensationsmuligheder findes der? Hvad er den såkaldte 5 procents-reduktion?

De spørgsmål og mange flere om loven om randzoner kan landmænd nu få svar på, hvis de griber røret og ringer til NaturErhvervstyrelsens nyoprettede randzoneteam. Dermed kan også kommunerne henvise landmændene videre.

Loven træder i kraft 1. september i år og betyder bl.a. at man ikke må dyrke, sprøjte eller gøde i ti meters afstand af alle landets søer og vandløb. Der har tidligere været en del tvivlsspørgsmål om arbejdsdeling og ansvar, men nu er der hjælp at hente.

”Der kan i implementeringsfasen opstå tvivlsspørgsmål, som landmanden ønsker svar på for at vide, hvordan han skal agere. I den forbindelse vil vi gerne hjælpe vores kunder, og derfor er der oprettet et særligt team til at tage sig af spørgsmål om randzoner,” siger Pernille Andersen, direktør i NaturErhvervstyrelsen.

Uhensigtsmæssigt pres på kommunerne
KL har længe pointeret, at spørgsmål om randzonerne skal rettes til Fødevareministeriet og ikke til kommunerne.

”Indtil nu har kommunerne mødt en sand storm af henvendelser fra landmænd, der var i tvivl om, hvad randzoneloven betyder for dem. Henvendelsen til kommunerne har oftest blot givet overflødigt arbejde og forsinket sagen. For kommunerne kender ikke svarene, de har derfor sendt spørgsmålene videre til ministeriet. Derfor er det glædeligt, at Fødevareministeriet nu har oprettet et randzoneteam. Landmændene skal uden unødig forsinkelse kunne få svar på deres spørgsmål,” siger konsulent i KL, Niels Philip Jensen.

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes