Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

22.04.10 09:59

REACH kursus – hvilket ansvar og forpligtelser har jeg, når jeg beskæftiger mig med indkøb, brug og bortskaffelse af kemikalier?

REACH er en EU forordning der betyder, at der opbygges en mere grundlæggende viden om kemiske stoffers miljø- og sundhedsfarlige egenskaber. Derudover får bl.a. kommunerne et større selvstændigt ansvar for at håndtere de kemiske stoffer forsvarligt.

På dette kursus vil kommunens rettigheder og forpligtelser ift. REACH blive gennemgået, og hvordan kommunen skal leve op til de krav, der stilles. På kurset vil kommunens medarbejder få en introduktion til og uddybning af værktøjer, som kommunen kan benytte til screening af kemikalier. Fokus på kurset vil være på indsatsområderne indenfor sundhed, sikkerhed og miljø, når kommunen indkøber, bruger og bortskaffer kemikalier, der skal begrænse forbruget af kemikalier i kommunen.

Resultatet af kursusdagen er, at de enkelte deltagere efter endt kursus efterfølgende er i stand til at få et overblik over, hvilke kemikalier i kommunen, der er omfattet af REACH samtidig med, at deltageren får et overblik over kommunens opgaver i henhold til REACH. Derudover er deltageren i stand til at fastslå, hvilke produkter og leverandører, der er kritiske for kommunen i forbindelse med implementeringen af REACH, som det ser ud i dag og i høj grad, når kommunen står overfor nye indkøb/funktioner i fremtiden.

Kurset er en del af et KL projekt, som skal skabe kendskab og opmærksomhed om kemikalier og REACH samt informere om, at der i kommunen skal ske en kortlægning af, hvilke konsekvenser REACH kan få for kommunen.

Målgruppe

Målgruppen for kurset er alle kommunale medarbejdere der har et ansvar i forbindelse med kemikalier. Det kan være indkøbere, Agenda 21 medarbejdere, driftschefer, miljømedarbejdere med kemikalier som ansvarsområde m.fl.

Kurset er et 1-dags kursus der afholdes fire forskellige steder i landet:
17. juni 2010 i Odense
24. august 2010 i Randers
26. august 2010 i Ringsted
2. september 2010 i Kolding

Læs mere og tilmeld dig på COK's hjemmeside: http://cok.dk/default.asp?id=16638061614213620052008

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes