Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

24.08.12 09:47

KL roser lokalt fokus i regeringens trafiksikkerhedspakke

KL roser lokalt fokus i regeringens trafiksikkerhedspakke
KL bakker op om kampen for øget trafiksikkerhed, og der er flere gode takter i regeringens nye trafiksikkerhedspakke.

”Trafiksikkerhed er et anlæggende for os alle. Hver dag skal vi være opmærksomme i trafikken. Et kort sekunds uopmærksomhed kan få katastrofale følger, meget ofte fordi nogen kører for stærkt. Så vi skal have folk til at lette foden fra speederen, og KL finder det rigtigt at gå efter fartsynderne.”

Se også

Det siger chefkonsulent Nikolaj Sveistrup, KL, i en kommentar til de initiativer for øget trafiksikkerhed, som justitsminister Morten Bødskov lagde frem torsdag.

Prioriterer trafiksikkerhed højt
Kommunerne har ansvaret for ca. 95 % af det offentlige vejnet og står derfor med en stor del af indsatsen for at sikre borgerne. Der arbejdes løbende med forbedring af trafiksikkerheden i kommunerne gennem anlæg af nye veje og stier og forskellige reguleringer af trafikken samt generelt gennem varetagelse af trafiksikkerhedshensyn i planlægning og indretning af infrastrukturen.

”Trafiksikkerhedsarbejdet er ikke en lovbunden opgave, men en opgave, der alligevel bliver prioriteret højt trods den stramme økonomi i kommunerne. Derfor er det godt med en håndsrækning med midler til sorte pletter og kampagnearbejdet,” siger Nikolaj Svejstrup.

Se også

Koordineringen af indsatsen sparet væk
Vejdirektoratet fik ved kommunalreformen midler til at drive samarbejdet mellem stat, kommuner og politiet. I februar sparede Vejdirektoratet imidlertid koordineringen af indsatsen væk, hvilket har skabt et tomrum. I regeringens nye pakke lægges der op til en øget indsats, der kræver øget dialog mellem politi, stat og kommuner, så KL efterlyser nye dialogfora.

”Det er vigtigt, at vi sammen finder en god løsning på, hvordan vi koordinerer indsatsen lokalt. KL opfordrer derfor regeringen til, at pengene ikke spares væk, men anvendes i en ny model,” siger Nikolaj Svejstrup.

Efterlyser nytænkning
KL efterlyser samtidig nytænkning inden for kampagnearbejdet.

Se også

”Det er de dårlige vaner, vi skal af med. I  London har man et fokus på den opdragende indsats – her får man ved mindre forseelser et valg mellem en bøde eller at blive 10 minutter og have en samtale. De fleste vælger samtalen. Og ved større forseelser skal man igennem et målrettet kursus. På den måde kommer det tæt på den enkelte synder,” siger Nikolaj Svejstrup.

Han understregere, at den vigtige direkte indsats skal ske lokalt, og at det derfor er vigtigt, at en del af de kampagnemidler, der er afsat i pakken, bliver øremærket en lokal indsats, som kan søges af kommuner og andre, der vil tage lokale initiativer. På den måde skabes der rum for lokal kreativitet og nytænkning.

Se også

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes