Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

14.04.12 11:05

Venstre: Brug andre muligheder i loven

Venstre: Brug andre muligheder i loven
Sophie Løhde (V) opfordrer kommunerne til at benytte sig af konkurrencelovens muligheder for at indføre minimumspriser på den enkelte beværtning.

Når kommunerne ikke har mulighed for at fastsætte generelle minimumspriser på alkohol, bør de i stedet indføre minimumspriser for den enkelte beværtning, mener Venstres sundhedsordfører Sophie Løhde.

”Jeg synes, kommunerne skal bruge den hjemmel, der ligger i lovgivningen, så man ud fra en konkret vurdering ved hvert enkelt tilfælde har mulighed for at kræve mindstepriser. Fx hvis en restaurant ligger klods op ad det lokale gymnasium,” siger Sophie Løhde.

Opsøger ikke den laveste pris
Hun mener ikke, som KL frygter, at det vil resultere i, at de unge vil opsøge den billigste beværtning.

”Hvis man skulle bruge den logik, så skulle de unge jo være villige til at pendle ganske langt af hensyn til prisen,” siger Sophie Løhde.

Hun er dog åben for, at der kan kigges på lovgivningen.

”Hvis kommuner mener, der er behov for andre initiativer fra lovgivningsmæssig hold, skal de komme på banen, så vi kan drøfte dem. Jeg er åben over for at diskutere det,” siger Sophie Løhde

Ansvar hos forældrene
Hun mener dog ikke, at minimumspriser vil gøre den store forskel og peger i stedet på forældrenes ansvar.

”Det væsentligste for mig er noget, vi ikke kan lovgive om - nemlig forældreansvaret. Vi har i Danmark et meget højt forbrug af alkohol blandt unge mennesker. Når det er så højt, kan det ikke altid være naboens søn, der drikker for meget.”

Se alle artikler i temaet

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes