Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

02.08.12 09:56

Patientforeninger ønsker skærpede kommunale rygeregler

Patientforeninger ønsker skærpede kommunale rygeregler
Kommuner bør forbyde rygning i det fri, mener Kræftens Bekæmpelse og Danmarks Lungeforening.

Kommunerne bør gå udover, hvad rygeloven kræver, og indføre restriktioner på rygning i det fri – ikke mindst på steder, hvor mange mennesker samles, som fx idrætsanlæg, parker og legepladser.

Det mener Kræftens Bekæmpelse og Danmarks Lungeforening, ifølge Jyllands-Posten torsdag.

”Danskerne oplever det efterhånden som en ret at kunne færdes i røgfrie miljøer, så derfor bliver mange generet, hvis de tvinges til at sidde i røg og damp udenfor,” siger direktør Leif Vestergaard Pedersen fra Kræftens Bekæmpelse til Jyllands-Posten.

KL: Op til den enkelte kommune
Anny Winther, formand for KL’s Social- og Sundhedsudvalg, mener, at det er op til den enkelte kommune, om den vil gå længere, end rygeloven kræver.

”Det skal være op til den enkelte kommune selv at definere, hvad der er behov for lokalt,” siger Anny Winther til Jyllands-Posten.

Rygeforbud på Aalborg Stadion
Én af de kommuner, der gør, som patientforeningerne foreslår, er Aalborg, der blandt andet har indført totalt rygeforbud både på Aalborg Stadion og på kommunens mindre idrætsanlæg.

”Vi har det første røgfrie stadion i Danmark, og vi har helt bevidst valgt at være ganske restriktive. Vi har valgt at gå videre end rygeloven, og det sker ikke mindst af hensyn til de børn og unge, som færdes på idrætsanlæg,” siger Thomas Kastrup-Larsen, rådmand i Aalborg for sundhed og bæredygtighed, til Jyllands-Posten.

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes