Indhold

15.10.16 11:15

KL positiv over for tiltag mod vold på botilbud

KL positiv over for tiltag mod vold på botilbud

KL-udvalgsformand Thomas Adelskov er positiv over for den politiske aftale om at forebygge vold på botilbud. Foto: KL

Et bredt flertal i Folketinget er nu blevet enige om en række tiltag, der skal forebygge vold på botilbud. KL tager godt imod aftalen.

”Jeg er meget tilfreds med, at der nu er politisk flertal for en aftale, der skal forebygge vold på botilbud. De seneste års tragiske eksempler med drab og overfald på kommunale medarbejdere er vi ganske enkelt nødt til at reagere på. Og det er meget vigtigt, at der fremover bliver ydet en særlig indsats for at hjælpe den gruppe psykisk syge, som er meget udfordrede og udadreagerende.”

Sådan siger Thomas Adelskov, formand for KL’s Social- og Sundhedsudvalg, som reaktion på den aftale, som regeringen har indgået med et bredt flertal af partier i Folketinget.

”Aftalen ser overordnet positiv ud. Vi glæder os ikke mindst over, at det nye særlige tilbud for gruppen af særligt udfordrede borgere bliver etableret under psykiatriloven og i regionalt regi. Det er det helt rigtige, fordi der dermed også er basis for et tæt samarbejde med de psykiatriske hospitaler. Vi glæder os til at drøfte de nærmere detaljer i aftalen med regeringen, og hvad det betyder for kommunerne,” siger Thomas Adelskov.

Annonce

Annonce

Annonce