Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

24.09.12 12:43

Hjerneskadeforeningen: Kommunerne tager ansvar

Hjerneskadeforeningen: Kommunerne tager ansvar
Anbefalingerne kunne med ganske få ”krøller” være skrevet af Hjerneskadeforeningen. Sådan skriver foreningens formand, Niels Anton Svendsen i et debatindlæg i Morgenavisen Jyllands-Posten.

I torsdags offentliggjorde KL sit udspil til hjerneskadeområdet med ti anbefalinger, der skal styrke rehabiliteringen af borgere med en kompleks hjerneskade.

I et debatindlæg i Morgenavisen Jyllands-Posten roser formanden for Hjerneskadeforeningen KL og kommunerne for udspillet.

”Gennemføres KL’s ti anbefalinger fuldt ud, åbner det for en fremtid, hvor alle hjerneskaderamte borgere, får et hurtigt, intensivt og kvalificeret rehabiliteringsforløb baseret på den bedste viden – og dermed den bedst tænkelige hjælp på vejen tilbage til livet. Den kommunale indsats understøtter derved Hjerneskadeforeningens slogan: Liv der reddes – skal også leves!,” skriver formanden i debatindlægget.

Kommunerne har lyttet
Både Hjerneskadeforeningen og andre aktører har tidligere været kritiske over for den kommunale indsats på området, men Niels Anton Svendsen mener, at kommunerne nu har lyttet til kritikken og peget på konkrete løsninger.

”Nogle kommuner har arbejdet målrettet med at udvikle området. Konsekvensen er, at der er opstået endog meget store forskelle i indsatsen fra kommune til kommune. Den forskel skal ifølge anbefalingerne afskaffes, og der skal indføres nationale standarder udarbejdet i samarbejde med Sundhedsstyrelsen og Socialstyrelsen. Et helt afgørende skridt i den rigtige ret-ning,” skriver Niels Anton Svendsen.

Savner tre anbefalinger
Formanden savner dog tre anbefalinger i KL’s udspil. En anbefaling af en finansieringsmodel, der giver kommunerne incitamenter til at anvende eksperter, en anbefaling af, at brugerorganisationerne på området inddrages aktivt i gennemførelsen af anbefalingerne samt en anbefaling af, at den skadesramtes livssituation er et centralt element, når rehabiliteringsindsatsen skal fastlægges.

”Anbefalingerne kunne med ganske få ”krøller” være skrevet af Hjerneskadeforeningen,” skriver Niels Anton Svendsen.

Se alle artikler i temaet

Yderligere materiale

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes