Indhold

01.03.17 18:49

Ærgerligt, at regeringen udskyder løsning for psykiatri

Ærgerligt, at regeringen udskyder løsning for psykiatri

KL har hele tiden sagt – og vil gerne fastholde det synspunkt – at disse borgere ikke skal være i kommunerne. De hører til på de psykiatriske afdelinger.

”Drab og vold mod medarbejdere på kommunernes bosteder skal forhindres. Derfor er det ærgerligt, at regeringen nu dropper det lovforslag, der skulle oprette en ny type psykiatriske institutioner. Vi håber, at regeringen tager konsekvensen af dette forløb og i stedet snarest opruster i psykiatrien – det er hér, løsningen findes.”

Sådan lyder kommentaren fra Thomas Adelskov, formand for KL’s Social- og Sundhedsudvalg, til, at sundhedsminister Karen Ellemann har valgt ikke at fremsætte lovforslaget om nye specialiserede socialpsykiatriske afdelinger.

”Fem kommunale medarbejdere har på fire år mistet livet, mens de har passet deres arbejde. Det er helt uholdbart. Nogle borgere er simpelthen så syge og farlige for såvel andre beboere og medarbejderne som for sig selv, at de ikke kan rummes på de bosteder, som kommunerne råder over. Derfor har vi brug for nye løsninger,” siger Thomas Adelskov og fortsætter:

”Jeg forstår sådan set godt, at ministeren nu vælger at trække lovforslaget. Men det sidste vi har brug for er, at en løsning trækkes endnu mere i langdrag. Udviklingen med færre senge i psykiatrien samtidig med, at flere borgere har psykiske problemer, har desværre ført til, at en ny gruppe er blevet skubbet ud i kommunernes botilbud, selvom de kommunale botilbud netop ikke er – og ikke skal være – gearede til opgaven. Den nye type psykiatriske institutioner kunne have været en løsning.”

Thomas Adelskov peger på, at KL i virkeligheden hellere så, at man tilpassede kapaciteten på de psykiatriske afdelinger.

”Tanken om de nye psykiatriske institutioner er ikke oprindeligt en blomst, der er groet i vores have, men det muliges kunst. Vi har hele tiden sagt – og vil gerne fastholde det synspunkt – at disse borgere ikke skal være i kommunerne. De hører til på de psykiatriske afdelinger. Vi håber derfor, at regeringen nu tager konsekvensen af forsinkelsen og det dårlige forløb og opruster på antallet af sengepladser i stedet, så vores medarbejdere trygt kan gå på arbejde,” siger Thomas Adelskov.

Annonce

Annonce

Annonce