Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

14.08.12 10:22

Stafetten: Skræddersyet løsning i Lemvig

Stafetten: Skræddersyet løsning i Lemvig

Foto: Colourbox.com

Følg med over de næste uger, hvor vi på KL.dk præsenterer 10 kommunale eksempler på, hvordan kommunerne driver og udvikler det specialiserede socialområde. Denne gang er vi taget til Lemvig.

Det er ikke kun i de store kommuner, at man formår at levere specialviden på det socialpsykiatriske område. På botilbuddet Kær-Huset i Lemvig Kommune opererer man ikke med standardløsninger, men skræddersyr forløb til den enkelte borger.

Se også

Samtidig foretager botilbuddet udredninger af borgere fra andre kommuner.

Forskellige målgrupper
Kær-Huset rummer flere forskellige målgrupper. 13 af husets pladser er målrettet mennesker med demensformer og hjerneskader.

Derudover er der tilknyttet ti boliger, hvor målgruppen er voksne sindslidende med diagnoserne skizofreni eller personlighedsforstyrrelse. Flere af beboerne har dob-beltdiagnoser og behandlingsdomme med sig i bagagen.

Se også

Dertil kommer, at Kær-Huset også yder bostøtte til en gruppe, som betegnes som ”flyvefærdige” og bor i egen bolig i lokalområdet. Forløbene skræddersys altså alt efter borgernes udfordringer og behov.

Leverer specialviden
Kær-Huset er et godt eksempel på, hvordan et kommunalt tilbud kan levere specialviden – både til intern brug i kommunen og til andre kommuner. Fx er Kær-Huset VISO-leverandør, idet huset har en udadgående specialistfunktion i forhold til udadreagerende demente kaldet et Mobilt Instruktør Team, der rådgiver og underviser ansatte i kommunernes ældrepleje.

Samtidig tilbyder Kær-Huset også kurser om konflikt- og voldsforebyggelse; ligesom Kær-Huset foretager udredninger af borgere fra andre kommuner, som skal forebygge, at borgeren skal have en særforanstaltning. På den bag-grund er Kær-Huset ved at opbygge en projektafdeling.

Læs med på torsdag, hvor vi fortæller historien om, hvordan flere kommuner i Region Sjælland samarbejder om hjælpen til hjerneskadede borgere.

Læs også artiklen om Faaborg-Midtfyn Kommunes botilbud Solskrænten, som håndterer komplekse problemstillinger på hjerneskadeområdet.

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes