Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

16.08.12 13:25

Stafetten: Kommuner går sammen for at sikre specialviden

Stafetten: Kommuner går sammen for at sikre specialviden
Følg med over de næste uger, hvor vi på KL.dk præsenterer 10 kommunale eksempler på, hvordan kommunerne driver og udvikler det specialiserede socialområde. Denne gang besøger vi bl.a. Faxe Kommune.

Flere kommuner i Region Sjælland arbejder sammen om hjælpen til hjerneskadede borgere. Målet er, at borgerne skal have deres selvstændighed tilbage.

En pludselig hjerneskade efter en ulykke kan betyde, at man fra den ene dag til den anden mister evnen til at tage vare på sig selv. Men i Faxe Kommune har man et center, der kæmper for at give de hjerneskadede en større livskvalitet og selvstændighed.

Centeret hedder Kildebo og er et tidligere amtsligt tilbud, som kommunen overtog i forbindelse med kommunalreformen i 2007.

Stor efterspørgsel
Kildebo har reelt kun otte pladser, men efterspørgslen på centerets tilbud er så stor, at man har tilladt en overbelægning på to, således at der i øjeblikket er indskrevet ti borgere. Den rehabiliterende behandling af de hjerneskadede borgere varetages af et fast tværfagligt specialiseret personale.

Faxe Kommune har indgået et forpligtende samarbejde med tre kommuner i Region Sjælland. Det betyder, at der er flere kommuner om at bære den økonomiske risiko, der er forbundet med at drive et så højt specialiseret rehabiliteringscenter. 

På Kildebo går man systematisk til værks. Effekten af indsatsen overfor den enkelte borger dokumenteres. Det gør man for at sikre, at det er synligt, hvilke resultater man opnår.

Læs med på tirsdag, hvor vi tager til Odense, Aarhus og Fredericia kommuner, der sikrer, at borgere med dobbeltdiagnoser kan få den nødvendige hjælp et enkelt sted.

Tidligere indlæg i stafetten:
Læs også artiklen om Lemvig Kommunes skræddersyede løsninger til borgere med demens og hjerneskader.

Læs også artiklen om Faaborg-Midtfyn Kommunes botilbud Solskrænten, som håndterer komplekse problemstillinger på hjerneskadeområdet.

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes