Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

19.12.08 12:10

Ændret den 01.06.09

Regeringens egne regler hindrer nybyggeri af plejehjem

"Kommunerne har gjort en kæmpe indsats for at få bygget nye og tidssvarende boliger. I de seneste år er der i gennemsnit bygget over 3.400 nye og tidsvarende almene ældreboliger hvert eneste år," siger Tove Larsen, formand for KL's Social- og Sundhedsudvalg, i en kommentar til en ny rapport om standarden af plejehjem og beskyttede boliger.

"Med plejeboliggarantien er der lagt op til, at der i de kommende år skal bygges mange nye boliger. Derfor bør regeringen fjerne den tætte statslige styring af det kommunale byggeri," fortsætter Tove Larsen i kommentaren til rapporten, som Velfærdsministeriet offentliggør i dag.

"Det maksimumbeløb, som kommunerne er underlagt ved byggeri af almene boliger, er helt ulogisk, hvis man ønsker, at der skal bygges flere plejeboliger. Derfor vil jeg opfordre regeringen til at fjerne det og få gang i det udvalgsarbejde om den almene boligsektor, som har været sat på stand by i snart et halvt år."

"Jeg synes også, at der er brug for en diskussion af, hvordan arbejdsmiljøreglerne tolkes. Der er i dag plejehjem, som er bygget i 1980’erne og som beboerne er glade for at bo i, men som i princippet er utidssvarende, fx fordi toilet og bad kun har et areal på seks m2 og ikke de syv m2, som reglerne kræver i dag. Jeg synes ikke, at det er der vi skal bruge offentlige penge på en dyr ombygning."

"Rapporten fra Velfærdsministeriet viser, at der siden plejeboligreformen i 1996 hvert år i gennemsnit er blevet nedlagt 2.500 pladser i de gamle plejehjem. Der er i dag  kun 1.400 plejeboliger tilbage, som ikke har en fornuftig standard, dvs. fx ikke har eget bad og toilet. Regeringens plejeboliggaranti træder i kraft den 1. januar 2009."

Se også

Yderligere oplysninger i KL hos:

Chefkonsulent Christian S. Nielsen, telefon: 33 70 34 55, e-mail: csn@kl.dk eller

Pressekonsulent Trine Søndergaard, telefon: 3330-7777 e-mail: trs@kl.dk

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes