Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

09.09.11 12:41

Myter og fakta om det specialiserede socialområde

Det specialiserede socialområde er ofte til debat. Det er positivt, men desværre bliver debatten ofte domineret af forkerte eller vildledende oplysninger. I et nyt notat går KL i rette med en række påstande, som Socialpædagogernes Landsforbund (SL) har fremført om kommunernes håndtering af det specialiserede socialområde.

I KL er vi meget optaget af videreudvikling på det specialiserede område. Det har vi en stor interesse i. Selv om kommunerne er kommet godt på vej med varetagelsen af de nye opgaver på området, så er alt ikke perfekt. Vi skal videre inden for de rammer, som hensynet til samfundsøkonomien sætter.

Netop derfor er det vigtigt, at det er de rigtige initiativer, vi vælger at fokusere på, samt at det er effektive løsninger, vi vælger at bruge ressourcerne på.

I det håb, at vi kan bidrage til en mere kvalificeret analyse og debat om udvikling af det specialiserede socialområde, har vi i dette notat kommenteret en række af de myter og forkerte informationer, som de bl.a. fremføres i SL’s Hvidbog, 2011.

Vi har ikke kommenteret alle myter i dette notat. Hvis du har lyst til at få fakta-viden om et synspunkt, skal du være velkommen til at kontakte:

  • Kurt Hjortsø, vicekontorchef, handicap- og psykiatriområdet: khk@kl.dk
  • Hanne Gøttrup, chefkonsulent, børne- og ungeområdet: hgh@kl.dk
  • Christian Hejlesen, fuldmægtig, økonomi på handicap- og psykiatriområdet: caa@kl.dk
  • Maria Pilegaard, fuldmægtig, økonomi på børne- og ungeområdet: map@kl.dk

Notatet, "Myter og fakta om det specialiserede socialområde", kan hentes i højre side.

Yderligere materiale

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes