Indhold

04.05.15 15:49

Kommunerne skal tage ansvar for udsatte lejere

Kommunerne skal tage ansvar for udsatte lejere

Kommunerne har en vigtig opgave i at sikre, at ingen lejere kommer til at stå uden tag over hovedet, lyder det fra KL på baggrund af en ny rapport. Foto: Colourbox.com

Kommunerne har en vigtig opgave i at sikre, at ingen lejere kommer til at stå uden tag over hovedet, lyder det fra KL på baggrund af en ny rapport.

I mere end hver fjerde danske kommune bliver der sat flere borgere på gaden, end hvad man kunne forvente af kommunens sociale sammensætning, viser en ny rapport fra SFI, Det Nationale Forskningscenter for Velfærd.

Se også

Det er ikke tilfredsstillende lyder kommentaren fra by-, bolig- og landdistriktsminister Carsten Hansen (S):

”Tallene viser, at mere end hver fjerde kommune har flere udsættelser, end de burde have og omkring 1.400 familier kunne have undgået at blive sat på gaden. Derfor vil jeg gerne slå i bordet over for de kommuner,” siger ministeren i dagens udgave af dagbladet Politiken.

Ministeren glæder sig dog over, at antallet af lejere, der bliver sat ud af deres lejligheder, er faldende på landsplan.

Se også

KL glæder sig også over, at det samlede antal udsættelser er faldet de seneste år.

”Det må være et klart tegn på, at vi er på den rigtige kurs i kommunerne. Fx arbejder mange kommuner meget professionelt med gældsrådgivning af lejere med økonomiske problemer, men vi skal naturligvis fortsat være opmærksomme på de alvorlige konsekvenser, en udsættelse har for den enkelte familie,” siger Thomas Adelskov, formand for KL’s Social- og Sundhedsudvalg.

Men han understreger, at KL tager ministerens melding alvorligt, og at kommunerne har en vigtig opgave i at sikre, at ingen kommer til at stå uden tag over hovedet. Det er dog ikke nogen let opgave.

”Udviklingen afhænger jo ikke kun af kommunen. Det afhænger også af den generelle samfundsudvikling, og især udviklingen i jobmulighederne har en stor betydning. Huslejerne er desværre også steget de seneste par år, og det er meget uheldigt for udsatte grupper, som ofte ikke har ret mange penge til rådighed. Den dagsorden har vi ofte rejst over for regeringen, og det gør vi fortsat i vores løbende samarbejde med regeringen,” siger Thomas Adelskov.

Han lægger vægt på, at erfaringerne viser, at det vigtige er, at kommunerne har et tæt samarbejde med boligorganisationerne.

”Vi kan se, at mange kommuner for alvor har fået fokus på dette område i deres sociale arbejde.”

Annonce

Annonce

Annonce