Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

02.07.12 13:19

Kommunerne klar med udviklingsstrategier for det specialiserede socialområde

Kommunerne klar med udviklingsstrategier for det specialiserede socialområde
Sikring af højt specialiserede tilbud er især i fokus i de kommunale udviklingsstrategier for 2013.

1. juli modtog Socialstyrelsen fem udviklingsstrategier for det specialiserede socialområde – en fra kommunalbestyrelserne i hver region.

Kommunerne overtog i 2012 ansvaret for at koordinere de sociale rammeaftaler, hvor kommuner og regioner hvert år indgår en aftale, der fastlægger antal pladser, takster osv.

En del af rammeaftalerne er udviklingsstrategierne, der sætter fokus på den faglige udvikling i tilbuddene til udsatte borgere og borggere med handicap.

Fælles for alle fem strategier er, at de sætter fokus på udvikling og sikring af de højt specialiserede tilbud, som kommunerne i fællesskab har ansvaret for at tilvejebringe. Samtidig sættes metodeudvikling, kvalitet og omkostningseffektivitet i centrum.  

En passende kapacitet
I år skal alle fem strategier  desuden forholde sig til  temaet ’udviklingen i brugen af de forskellige former for familieplejeanbringelser’, som er særligt udpeget af social- og integrationsministeren.

Derudover har hver udviklingsstrategi sine egne temaer, som er bestemt af de regionale udviklingstendenser og behov.

Udviklingsstrategien indeholder også et samlet skøn over behovet for regulering i antallet af tilbud. Det overordnede billede er, at kommunerne har de pladser, der er behov for, men at nogle kommuner i det kommende år måske vil vælge at nedlægge gamle pladser og oprette tilsvarende nye.

Det er nu kommunernes opgave at føre strategierne ud i livet.

Du kan se en samlet oversigt over de fem udviklingsstrategier for 2013 i bilaget her på siden.

Yderligere materiale

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes