Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

19.10.12 14:00

Hallo, jeg tror, min nabo er psykisk syg

Hallo, jeg tror, min nabo er psykisk syg
Guldborgsund Kommune opfordrer med en ny akutlinje borgerne til at ringe ind, hvis de har mistanke om, at deres nabo er psykisk syg.

Borgere, naboer, Falck-reddere, viceværter eller andre, der står i en situation, hvor de bekymrer sig om et andet menneske, som ser ud til at have psykiske problemer eller brug for hjælp, kan nu ringe til Guldborgsund Kommunes nye akutlinje. Det skriver Lolland-Falster Folketidende.

Se også

Formålet er at hjælpe borgere, der synes, at det er svært at finde rundt i junglen af kommunale telefonnumre, når de står med en bekymring om en anden person.

På akutlinjen kan man enten få et godt råd på stedet, eller medarbejderen kan kontakte kommunens §99-team. Her laver fem medarbejdere opsøgende arbejde hos mennesker, der ikke i forvejen er i det psykiatriske system, men som måske har brug for hjælp.

”Vi kender selvfølgelig ikke alle borgere, der har det svært, men vi ved, hvad man kan gøre nu og her, og hvor man kan hente hjælp,” siger områdeleder i socialpsykiatrien, Rudi Brandt til Lolland-Falster Folketidende.

Se også

Man kan roligt ringe
Og man skal ikke være bekymret for at stemple sin nabo, forsikrer han.

”Man er ikke medvirkende til, at ens nabo bliver registreret hos kommunen som psykisk syg, hvis man bruger akutlinjen. Det opsøgende team registrerer ikke, det er først, når eller hvis man bliver visiteret til hjælp efter §85, der sker en registrering,” forklarer Rudi Brandt.

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes