Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

21.09.12 13:29

Alkoholbehandling med effekt

Alkoholbehandling med effekt

Foto: Colourbox.com

Frederiksberg Kommunes Rådgivningscenter yder hjælp til personer, som har problemer med alkohol. En god blanding af sundhedsfaglige og socialfaglige medarbejdere sørger for en effektiv behandling.

Frederiksberg Kommunes rådgivningscenter er et åbent sted. Det er muligt at komme direkte ind fra gaden og få en behandling, som passer til ens konkrete behov. Rådgivningscenteret er normeret til 225 behandlingspladser, hvilket svarer til 82.125 behandlingsdage årligt.

Karin Raahauge er centerleder, og hun fremhæver det gode medarbejder- og behandlerteam. Der er både en læge og psykiater tilknyttet medarbejderteamet, og sidstnævnte gør centeret i stand til også at diagnosticere og behandle psykiatriske lidelser. Medarbejderne i behandlerteamet er alle sammen efteruddannet, blandt andet i kognitiv metode.

Eksternt er der et godt samarbejde mellem de relevante lokale aktører. Naturligt nok er der et godt samarbejde mellem Akut Modtage Afdeling (AMA) på Frederiksberg Hospital og Psykiatrisk Center, men også de kommunale institutioner:

”Forankringen i kommunen og det tætte samarbejde med kommunens øvrige enheder gør, at vi kan give et differentieret tilbud til borgerne som henvender sig. Det giver også en mulighed for at løfte de sociale ydelser, på grund af nærheden til de relevante myndigheder, herunder muligheden for at inddrage familieafdelingen i børnesager, hvor det er relevant siger Karin Raahauge. 

Regionerne skal løfte deres del af opgave
Hun fremhæver desuden samarbejdet med det lokale jobcenter som en relevant samarbejdspartner.

Karin Raahauge mener bestemt, at der er plads til forbedringer i samarbejdet mellem regioner, kommuner og de praktiserende læger, men:

”Det er vigtigt, at regionerne løfter deres del af opgaven, at aktørerne i region og kommune sikrer, at borgeren oplever, at systemerne samarbejder, ikke mindst når vi har med dobbeltbelastede patienter at gøre, ellers lykkes indsatsen ikke,” siger hun.  

Se alle artikler i temaet

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes