Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

04.09.12 18:53

Vordingborg indfører sociale klausuler

Vordingborg indfører sociale klausuler
Fra oktober i år indfører Vordingborg Kommune sociale klausuler og uddannelsesklausuler i de kontrakter, kommunen indgår med virksomheder.

Den 1. oktober begynder Vordingborg Kommune at stille sociale krav til de virksomheder, der udfører opgaver for kommunen. Det besluttede kommunalbestyrelsen på et møde i sidste uge.

Se også

De sociale klausuler og uddannelsesklausulerne er aftalt med arbejdsmarkedets parter og skal mindske den høje ledighed blandt kommunens unge.

Klausulerne indebærer, at virksomheder skal bruge en bestemt procentdel af deres lønomkostninger til virksomhedspraktik inden for virksomhedens faglige område, når de får tildelt opgaver fra Vordingborg Kommune.

Virksomhederne må dog også bruge samme beløb på enten ansatte på særlige vilkår eller efteruddannelse af virksomhedens ansatte.

Se også

Samarbejde med arbejdsmarkedets parter
Kommunen har arbejdet sammen med arbejdsmarkedets parter om klausulerne, som vil gælde for de virksomheder, der udfører vedligeholdelses- og driftsopgaver for Vordingborg Kommune.

”Jeg vil godt kvittere over for arbejdsmarkedets parter for deres store indsats i forbindelse med vedtagelsen af Vordingborg Kommunes politik for brugen af disse klausuler. Efter min opfattelse tager de lokale virksomheder allerede et stort socialt ansvar, og ved at leve op til denne politik påtager de sig, i samarbejde med Vordingborg Kommune, den vigtige opgave at mindske den alt for høje ledighed blandt kommunens unge” udtaler borgmester Henrik Holmer.

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes