Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

19.09.12 11:49

Vold på jobbet skal forebygges

Vold på jobbet skal forebygges
Et øget fokus på vold og trusler skal nu gøre op med, at stadig flere medarbejdere på offentlige kontorer og i finanssektoren oplever, at kunder eller borgere reagerer med trusler eller vold, hvis de f.eks. får et afslag.

Det er arbejdsgiverne og de faglige organisationer i samarbejdet i BAR FOKA (Branchearbejdsmiljørådet for Finans og Offentlig Kontor & Administration), der nu sætter øget fokus på vold og trusler – og ikke mindst på, hvad arbejdspladserne selv kan gøre for at komme volden i forkøbet.

Se også

Det sker med et nyt stort inspirationshæfte med masser af eksempler, en hjemmeside med nyttig viden om emnet samt et nyt dialogspil, ledere og medarbejdere kan bruge til at sætte volden og trusler på dagsordenen.

Rådene siger bl.a., at arbejdspladserne skal sørge for at udforme klare retningslinjer for forebyggelsen, styrke deres evne til at tale konflikter ned samt oprette et beredskab for, hvem der gør hvad, hvis en episode alligevel ender med vold.

”Der er masser af ting, den enkelte arbejdsplads kan gøre for at hindre, at en tilspidset situation ender tragisk. Det gælder lige fra fagligt dygtige medarbejdere over en indbydende indretning af lokalerne til de nødvendige flugtveje,” siger arbejdsmiljøkonsulent Niels Jakobsen fra HK/Kommunal, som har været med til at udvikle materialerne.

Vi finder os ikke i vold
Preben Meier Pedersen, chefkonsulent hos KL og medlem af branchearbejdsmiljørådet, siger, at det er vigtigt med et fælles fokus:¨

”Vi vil ikke finde os i vold og chikane mod kommunernes medarbejdere. Så enkelt kan det siges. Men hverdagen er desværre ikke altid så enkel. Derfor er det vigtigt, at arbejdsgiverne og de faglige organisationer sammen er opmærksomme på problemet med vold og chikane – og at vi sammen viser veje til at forhindre vold og chikane”, siger han.

Finanssektoren deltager også i branchesamarbejdet, der står bag udgivelsen, og sektoren ser frem til det nye værktøj.

Se også

”Vi har i den finansielle sektor længe arbejdet systematisk med at forebygge forskellige former for vold og trusler. Med det nye værktøj fra BAR FOKA får vi et nyt middel, der kan understøtte virksomhederne i deres arbejde for netop at forhindre, at medarbejderen udsættes for forskellige former for vold, trusler og chikane”, siger arbejdsmiljøchef Kaj Larssen, Danske Bank. 

Læs mere og hent alle materialerne på http://arbejdsmiljoweb.dk/vold

Se også

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes