Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

18.07.12 13:49

Video: Unge til unge – engagér jer

Formændene for VU og DSU gav på Folkemødet på Bornholm deres bud på, hvordan vi får flere unge engageret i demokrati og politik. Se videoen her.

”Som ung er der rig mulighed for at få indflydelse på den meget borgernære hverdag,” fortalte DSU formand Camilla Schwalbe, som også sidder i byrådet i Tårnby Kommune, da hun mødte KL på Folkemødet på Bornholm til en snak om, hvordan vi får flere unge til at engagere sig i lokaldemokratiet.

Se også

For udfordringen er klar: Under halvdelen af de unge stemmer ved kommunalvalgene, og får vi ikke vendt den udvikling, kan det ende med, at valgdeltagelsen når helt i bund.

”Rent faktisk er der meget indflydelse at hente i kommunalbestyrelserne, og hvis vi får fortalt de unge det, så er jeg ikke i tvivl om, at de vil begynde at engagere sig. For unge mennesker vil jo gerne have indflydelse på deres egen hverdag,” sagde VU’s landsformand, Morten Dahlin, som sidder i Greve Byråd.

Se videoen her og få de to ungdomsformænds bud på, hvilke tiltag der skal til, for at flere som de selv træder ind i byrådene og sætter kryds i stemmeboksene.

Se også

Følg med på KL.dk i sommeren
Følg desuden med på KL.dk sommeren igennem, hvor en række yngre kommunalpolitikere fortæller om, hvorfor de gik ind i politik, og hvordan deres yngre stemmer har sat sig igennem i byrådene. Læs det nyeste indlæg fra Venstres Esben Lunde Larsen her.

I august offentliggør KL desuden et website om unge og demokrati, hvor du kan se flere videoer fra Folkemødet og samtidig finde inspiration til debat og initiativer i kommunalbestyrelsen for at få flere unge stemmer ved kommunalvalgene og flere unge ind i kommunalpolitik.

Se flere videoer fra Folkemødet her

 

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes