Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

30.07.12 12:02

Video: Ekspert bekymret for fremtidens valgdeltagelse

Professor i statskundskab udtrykte på Folkemødet på Bornholm bekymring for den høje andel af sofavælgere. Se videoen her.

”Unge er desværre dem, der deltager allermindst, når der skal sættes kryds. De bliver simpelthen i høj grad hjemme på sofaen,” sagde professor i almen og komparativ statskundskab, Kasper Møller Hansen, da KL mødte ham på Folkemødet på Bornholm til en snak om unge, politik og demokrati.

Se også

Det kan have negative konsekvenser for valgdetagelsen.

"Det værste er, at den vane tager de med sig senere i livet. Så hvis man ikke får brudt den her vane, så kan vi altså risikerer at komme til at se et drastiskfald i valgdeltagelsen over de næste 20-25 år,” siger han

Følg med på KL.dk i sommeren
Følg med på KL.dk sommeren igennem, hvor en række yngre kommunalpolitikere fortæller om, hvorfor de gik ind i politik, og hvordan deres yngre stemmer har sat sig igennem i byrådene. Læs det nyeste indlæg fra Venstres Morten Dahlin her

Se også

I august offentliggør KL desuden et website om unge og demokrati, hvor du kan se flere videoer fra Folkemødet og samtidig finde inspiration til debat og initiativer i kommunalbestyrelsen for at få flere unge stemmer ved kommunalvalgene og flere unge ind i kommunalpolitik.

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes