Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

17.09.12 08:45

Vestager lægger op til ændret reformkurs

Vestager lægger op til ændret reformkurs
Reformdagsordenen er stadig i fokus hos de Radikale. Men overskriften bliver "dygtiggørelse" frem for økonomi.

Økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) fastholder, at det kommende reformår bliver anderledes på den måde, at overskrifterne på reformerne skifter fra at handle om at trække folk ind på arbejdsmarkedet til i næste fase at fokusere på at blive dygtigere.

Se også

"Det afgørende er, at reformtempoet opretholdes, og at vi så ikke kun fokuserer på reformerne for deres økonomiske skyld, men også hvad de har at byde på i forhold til at vi bliver dygtigere, og at arbejdsmarkedet  bliver åbent," siger hun til Børsen oven på De Radikales landsmøde i weekenden.

Ifølge Børsens oplysninger arbejder regeringen på at genneføre tre reformer det kommende år. Det drejer sig om reformer af kontanthjælp, en strammet SU, der skal få unge hurtigere gennem uddannelsessystemet og en justering af sygedagpenge. Det forventes, at de tre reformer tilsammen vil give tre - 3,5 mia. kroner i statskassen om året.

Økonom: Gode steder at tage fat
Bo Sandemann Rasmussen, professor ved Økonomisk Institut på Aarhus Universitet, siger, det er nogle gode steder, regeringen tager fat.

Se også

"Det er nogle fine steder at fokusere. De har ikke været rørt i et stykke tid. Især SU har man snakket om i mange år, at der burde ske noget med," siger han til Børsen.

Han siger dog også, at det kan være svært at komme i mål med 2020-målsætningen.

"Det er en ganske svær opgave. Man har startet med de reformer, hvor der er størst potentiale. Så det bliver sværere og sværere at lave reformer, der giver mange penge," siger professoren til Børsen, og nævner i den forbindelse, at de sammenbrudte trepartsforhandlinger har gjort reformmålet endnu sværere.

Se også

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes