Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

10.08.12 08:55

Vestager: Udligning skal nok gå op

Vestager: Udligning skal nok gå op
Tallene omkring udligningen skal nok gå op, siger Margrethe Vestager, der nu vil gå kommunernes regnskabstal efter i sømmene.

Indenrigs- og økonomiminister Margrethe Vestager (R) opfordrer kommunerne til at slå koldt vand i blodet efter den seneste tids postyr om virkningerne af den ny udligning.

”Det er ikke justeringen af udligningssystemet eller systemet som sådan, der er skyld i ændringerne. Forklaringen er, at der er et mindre bloktilskud af fordele, fordi der er en større forventet kommunal skatteindtægt til næste år. Og i den forstand skulle det hele meget gerne gå op i sidste ende”, siger ministeren til Berlingske.

Baggrunden er, at en række kommuner efter at have regnet på tallene er kommet frem til det resultat, at de må budgettere med markant lavere millionbeløb fra den kommunale udligning, end de havde regnet med.

Margrethe Vestager siger, at hun godt forstår kommunernes undren. Ministeriet vil nu gå tallene efter, når de præcise tal kommer fra de kommuner, der har henvendt sig.

Se også

”Men kernen er, at der til næste år vil være lidt flere skatteindtægter, og derfor bliver der lidt mindre i bloktilskud. Det to ting matcher hinanden”, slår ministeren fast.

Se også

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes