Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

27.08.12 12:54

Venstre roser stramt finanslovsforslag

Venstre roser stramt finanslovsforslag
Der er ros fra oppositionens største parti til et stramt finanslovsforslag fra regeringen, men der mangler nye initiativer, mener både Venstre og Dansk Folkeparti.

Venstre roser regeringen for et stramt finanslovsforslag, som kun tillader en offentlig vækst på 0,1 procent i en tid, hvor der er behov for mådehold på de offentlige finanser.

”Det er mit håb, at regeringen nu vil fortsætte reformerne og lade danske familier og danske virksomheder slippe billigere, så optimismen kommer tilbage. På den måde kan regeringen fortsætte den blå linje fra foråret, hvor Venstre og regeringen samarbejdede om skattelettelser for over syv milliarder kroner, og reformer som samlet sender 21.000 flere på arbejdsmarkedet,” siger Venstres finansordfører Peter Christensen.

Frygter rødt pres
Han frygter dog, at regeringen vil blive presset af Enhedslisten til at lave en rødere finanslov.

”Jeg er bekymret for, om regeringen har mistet modet til reformer og fortsat vil gøre det dyrere at være dansker ved at lave en aftale med Enhedslisten. Indtil videre har regeringen valgt at udskyde både reformerne af kontanthjælp og SU, og det kan tyde på, at regeringen hellere vil imødekomme Enhedslisten end at fremtidssikre Danmark,” siger han.

Mangler nye initiativer
Samtidig pointerer Peter Christensen, at der mangler nye initiativer i finanslovsforslaget. En ny Storstrømsbro til 3,9 milliarder kroner er ikke nok, hvis man for alvor skal have gang i hjulene i Danmark igen, siger han til Ritzau:

”Der er ikke meget nyt i forslaget i forhold til nye initiativer. Og der kunne jeg godt have savnet, at regeringen var kommet med initiativer, som ville have understøttet den private jobskabelse,” siger han.

DF: Kedeligt forslag
Den melding er Dansk Folkepartis gruppeformand, Kristian Thulesen Dahl enig i. Han kalder finanslovsforslaget for kedeligt og uden noget banebrydende nyt indhold.

”Det er en lidt kedelig finanslov. I den forstand at regeringen i store træk viderefører den økonomiske politik, som den tidligere regering nok ville have ført, hvis den havde siddet på magten,” siger Kristian Thulesen Dahl og understreger, at Dansk Folkeparti bl.a. vil kæmpe for en midlertidig forlængelse af dagpengeperioden fra nytår, hvis de - mod forventning - inviteres til forhandlingerne.

Se alle artikler i temaet

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes