Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

10.08.12 14:15

Venstre kommer med forslag til kontanthjælpsreform

Venstre kommer med forslag til kontanthjælpsreform
Venstre kommer med en række udspil til regeringen, som har bebudet en reform af kontanthjælpsområdet.

Det skal bedre kunne betale sig at arbejde, mener Venstre, der kommer med en række forslag til regeringens reform af kontanthjælpen.

Se også

”Vi skal have sulten tilbage. Gjort op med den holdning, at det er bedre at være på passiv forsørgelse end at stå i opvasken på et hotel. Gjort op med den holdning, at det er bedre at være på passiv forsørgelse end at plukke jordbær,” siger Venstres formand Lars Løkke Rasmussen, med henvisning til blandt andet sommerens historier om danskere, der ikke vil have et job, hvor de skal plukke jordbær.

Enige med KL
Venstre foreslår følgende:

  • I dag bliver kontanthjælp og dagpenge nedsat for unge mellem 18 og 24 for at få dem til at uddanne sig. Venstre foreslår, at det skal udvides til også at gælde for personer mellem 25 og 29 år.
  • I dag kan unge op til 25 år pålægges at tage en uddannelse frem for at være på offentlig forsørgelse. KL har tidligere sagt, at indsatsen virker efter hensigten, og Venstre er enig med KL. Derfor vil Venstre have ordningen udvidet for unge op til 30 år.
  • I stedet for, at det som det er i dag kun er gifte par, der kan forsørge hinanden i kontanthjælpssystemet, vil Venstre have det udvidet til også at omfatte samlevende.
  • Venstre ønsker, at det skal have konsekvenser for kontanthjælpsmodtageres ydelse, hvis de ikke tager imod de tilbud, de får om aktivering.
  • Venstre vil have, at alle ledige skal i aktivering fra dag ét, hvis det er muligt.
  • I dag er der et krav om, at kontanthjælpsmodtagere skal tage arbejde med op til tre timers samlet transporttid i de tre første måneder af ledighedsperioden. Efter tre måneders sammenlagt ledighed skal man tage arbejde med mere end tre timers samlet transport. Venstre ønsker at skærpe kravene om mobilitet.

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes