Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

29.10.12 10:32

Venstre-borgmestre lunke over for akutjob

Venstre-borgmestre lunke over for akutjob

Foto: Colourbox.com

En række Venstre-borgmestre sår tvivl om effekten af regeringens aftale om akutjob. "Trist" lyder det fra S-borgmesteren i Herlev og den socialdemokratiske kommunalordfører.

Regeringen indgik i sidste uge en aftale om akutjob med KL, Danske Regioner og Dansk Arbejdsgiverforening. I aftalen lægges der op til, at kommunerne gennem en ekstraordinær indsats målretter ca. 3000 akutjob til ledige, der risikerer at opbruge dagpengeretten til nytår.

Se også

Nu sår en række Venstre-borgmestre tvivl om effekten af aftalen. De kan ikke se, at de vil ansætte særligt mange af de mange tusinde mennesker, som står til at ryge ud af dagpengesystemet næste år. Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Fx forventer Hernings borgmester Lars Krarup (V) ikke at ansætte nogen i akutjob, men tiden må vise, om det bliver til noget. Samme melding kommer fra Venstre-borgmestrene i Stevns, Lyngby-Taarbæk og Ikast-Brande kommuner.

”I virkeligheden er det et spørgsmål om, hvem der skal være ledig. Er det Peter, der snart falder for toårsgræsen? Eller Yvonne, der falder for den om otte måneder? Vores grundlæggende udfordring er, at vi mangler job. Det gør pakken ikke noget ved,” siger borgmester i Ikast-Brande Kommune Carsten Kissmeyer (V) til Morgenavisen Jyllands-Posten.

Se også

Herlev borgmester: Skuffende partipolitik      
Både Socialdemokraternes kommunalordfører Simon Kollerup og Herlevs S-borgmester Thomas Gyldal Petersen er skuffet over udmeldingen. Sidstnævnte kalder det for skuffende, at borgmestrene bruger aftalen om akutjob partipolitisk:

”Jeg kan godt forstå, at Venstre på Christiansborg har gnedet sig i hænderne og glædet sig over, at en dagpengereform, som de lavede, har skabt problemer for regeringen. Når regeringen så kommer med et løsningsforslag, kan jeg godt forstå, at Venstre på Christiansborg ærgrer sig. Men det må ikke betyde, at Venstre lokalt vil forhindre hjælp til ganske almindelige mennesker i knibe, fordi de hellere vil hjælpe Venstre på Christiansborg," siger Thomas Gyldal Petersen til Morgenavisen Jyllands-Posten.

Yderligere materiale

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes