Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

11.09.12 10:17

Velfungerende ledelsesteam er et must

Velfungerende ledelsesteam er et must
Se alle artikler i temaet
Ledelsesopgaven i kommunerne er blevet så kompleks, at ledelsesteam er blevet livsnødvendige. Men vi skal udfordre både forståelsen af ledelse og af teams. Hør mere på KL’s Ledertræf.

Der blæser nye vinde over den kommunale ledelsesopgave, og det betyder, at velfungerende ledelsesteam er ikke længere blot er ”nice to have”, men ”need to have”.  

Sådan fortæller organisationspsykolog og partner og bestyrelsesformand i Udviklingskonsulenterne Anders Trillingsgaard, der har skrevet ErhvervsPhD om udviklingsepisoder i ledelsesteam. Han kan høres på KL’s Ledertræf 2012 i dag i Kolding.

”Organisationerne bliver mere og mere komplekse, og mange af de ledel-sesopgaver, der er nu, kan man ikke løse alene. De skal løses på tværs, fordi de for eksempel handler om en ny strategi eller en ændring af et område,” forklarer han.

Øget arbejdsbelastning
Han påpeger samtidig, at lederne får flere og flere medarbejdere under sig samtidig med, at arbejdsbelastningen øges.

”Så hvis man ikke har et velfungerende fællesskab, bliver man ensom, over-belastet og fremmedgjort over for, hvad der sker andre steder, fordi man kun er koncentreret om sit eget område. Så er det, at man ikke altid kan se, hvordan man medvirker til at løse noget, der foregår på et højere niveau,” siger han.

Ifølge Anders Trillingsgaard er ledergrupper gode til at gennemføre strate-giprocesser, udvikle kulturen, sparre om vanskelige problemstillinger, mod-virke siloer, skabe fælles engagement og få tingene til at give mening.

Du kan læse hele interviewet med Anders Trillingsgaard her, eller læse mere om KL’s Ledertræf her.

Se alle artikler i temaet

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes