Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

16.08.12 11:45

Velbegrundet at stoppe familieansættelser

Velbegrundet at stoppe familieansættelser
Chefen for KL’s juridiske kontor roser Københavns Kommune for resolut handling for at forhindre, at ledere ansætter familiemedlemmer i daginstitutioner og på skoler.

Det er sagligt og driftsmæssigt særdeles velbegrundet, at Københavns børne- og ungdomsforvaltning indfører regler, der skal forhindre familieansættelser i daginstitutioner og skoler.

Det siger chef for KL’s juridiske kontor Karsten Thystrup i en kommentar til, at børne- og ungdomsborgmester Anne Vang (S) vil forbyde familieansættelser, efter at en redegørelse har vist,  at ledelsen i mindst 18 institutioner i København har ansat familie.

”Ifølge forvaltningsloven er der forbudt at ansætte familiemedlemmer.  Der er ikke noget at rafle om. Derfor er der grund til at rose Københavns Kommune, for at den har handlet prompte og konsekvent”, siger Karsten Thystrup.

At den aktuelle sag fra Københavns Kommune skulle vise, at nepotisme er et problem i den offentlige forvaltningskultur, afviser Karsten Thystrup.

”Kommunaldirektørerne er garant for, at den forvaltningskultur, som vi har i Danmark, er i europæisk superliga. Men hvor der er mennesker, vil der også begås fejl.”

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes