Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

10.10.12 08:17

Vejen investerer i digitale løsninger

Vejen investerer i digitale løsninger
Den sydjyske kommune har indgået forlig om budgettet, der ifølge borgmesteren stort set ikke indeholder serviceforringelser.

Vejen Kommune vil over de næste fire år anvende 12 millioner kroner på trådløst netværk og digitale arbejdsredskaber i folkeskolerne.

Se også

Desuden vil kommunen investere i digitale løsninger til sagsbehandling og borgernes mulighed for selvbetjening, for eksempel i forbindelse med ansøgning om byggetilladelser.

Det fremgår af det budgetforlig, som Dansk Folkeparti, Socialdemokraterne, SF og Venstre står bag.

100 millioner på anlægsprogrammet

Se også

På anlægsprogrammet er der afsat cirka 100 millioner kroner til at gennemføre projekter, der skal skabe bedre rammer om kommunale servicetilbud og borgernes fritidsaktiviteter.

I 2013 skal der blandt andet bruges 15 millioner kroner til at etablere børnecentre, godt tre millioner kroner til at ombygge daginstitutioner, seks millioner kroner til at udbygge Brørup Hallerne samt 13 millioner kroner til at etablere en ny tandklinik.

”Jeg er meget tilfreds med, at vi på trods af den økonomiske krise igen kan samles om et budget, der udvikler Vejen Kommune, og stort set ikke indeholder serviceforringelser”, siger borgmester Egon Fræhr (V).

Se også

Uændret skat
Aftalen indebærer, at skatten forbliver uændret. Kommunen forventer, at de nye driftsudgifter bliver mere end finansieret af de løbende effektiviseringer, som hele den kommunale organisation vedvarende gennemfører.

I forhold til 2012 bliver der således realiseret effektiviseringsgevinster for 16 millioner kroner. For at gennemføre anlægsprogrammet bliver der i 2013 et træk på 15 millioner kroner af kassebeholdningen. Desuden optages der lån for 36 millioner kroner, hvoraf halvdelen går til energibesparende foranstaltninger.

Se også

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes