Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

19.09.12 08:11

Vandværker skal have faste rutiner

Vandværker skal have faste rutiner
For at forhindre drikkevandsforureninger skal vandværker, der leverer vand til flere end 10 familier, indføre systematiske arbejdsrutiner.

For at undgå store drikkevandsforureninger skal store og små vandværker i fremtiden indføre faste rutiner for, hvad de vil gøre for at opretholde en høj drikkevandskvalitet.

Se også

Det sker som led i en aftale mellem Folketingets partier undtagen Liberal Alliance.

”Rent vand er et gode, som vi alle nødigt vil undvære i hverken kortere eller længere tid. Nu gør vi, hvad vi kan for at undgå de store drikkevandsforureninger, som vi blandt andet har set i København, Køge og Tune”, siger miljøminister Ida Auken (SF).

Kravet om indførelse af faste rutiner skal gælde for alle almene vandforsyninger, der leverer vand til flere end 10 familier.

Kan halvere forureninger
En rapport fra Miljøministeriet vurderer, at indførelse af ledelsessystemer vil kunne halvere antallet af vandforureninger. Den enkelte vandforsyning skal udarbejde en plan for, hvor tit og hvordan drikkevandsanlægget skal tjekkes for fejl og mangler.

Eksempelvis skal de være opmærksomme på, hvor tit vandtanken skal ses efter for huller, hvilke rengøringsmidler, der må være på et vandværk, og hvad vandværket skal have styr på, når der graves i jorden for at reparere vandledninger.

Miljøministeriet skriver i en pressemeddelelse, at kravene til vandværkerne vil være forskellige alt efter anlæggets størrelse. Nogle af de største vandværker har allerede frivilligt indført ledelsessystemer.

Se også

Danmark har i alt cirka 2.500 almene vandforsyninger. Knap 90 af dem leverer vand til mere end 4.400 familier, mens 160 værker leverer vand til cirka 1.200-4.400 familier. De resterende 2.200 små vandforsyninger leverer vand til mellem 10 og 1.200 familier.

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes