Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

16.10.12 09:14

Vandregning til boligejere på vej

Vandregning til boligejere på vej
Boligejere og virksomheder skal snart til lommerne for at finansiere tiltag, som skal forhindre skader ved skybrud. Nødvendigt at gøre noget hurtigt, siger KL.

Hver husejer må i gennemsnit hoste op med 10 kroner, når den første regning for at forhindre skader ved skybrud skal betales. Den første samlede regning er på 29 millioner kroner. Det skriver Jyllands-Posten.

De 29 millioner kroner skal bruges til at kortlægge, hvor der er størst behov for at gribe ind mod oversvømmelser.  Tiltagene er det første resultat af sommerens økonomiaftale mellem KL og regeringen. Senere kommer næste regning på 2,5 mia. kroner.

Dyrt at renovere kloakker
Martin Damm (V), formand for KL’s Teknik- og Miljøudvalg, siger til epn.dk, at det er nødvendigt at handle hurtigt.

”Formålet med øvelsen er at lave intelligente foranstaltninger. Hidtil har det kun været muligt at undgå vandmasserne ved at renovere kloakker. Det er enormt dyrt, og vi har brug for nogle billige løsninger, der kan aflede store mængder vand,” siger Martin Damm.

Vandforsyningerne skal derfor have mulighed for at lave løsninger ovenpå jorden. Det kan eksempelvis være højere kantsten, så vand kan ledes væk via vejene. Man kan også lave mere intelligente vanreservoirer, som i Roskilde, hvor en skaterbane fungerer som vandreservoir.

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes