Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

09.08.12 13:52

Vandet er stadig dyrere på landet

Vandet er stadig dyrere på landet
Hadbjerg Vandværk i Østjylland fastholder prisforskel mellem by og land - med Favrskov Kommunes accept

Det er tre gange så dyrt at blive koblet på Hadbjerg Vandværk i Østjylland, hvis man bor uden for byen, som hvis man bpor inden for bygrænsen, skriver Århus Stiftstidende.

For et par år siden indskærpede Statsforvaltningen, at lighedsgrundsætningen - at  borgerne behandles lige, uanset hvor de bor  - ikke var tilgodeset, og at der ikke lå saglige argumenter til grund for de forskellige takster.

Alligevel er prisforskellen den samme i et nyt blad med takster, som vandværket har sendt, og som er godkendt af kommunen.

Afspejler gennemsnitlig pris
”Bidraget afspejler den gennemsnitlige pris for forsyningsledningen i henholdsvis landområdet og i det tættere bebyggede område. Lighedsgrundsætningen mellem borgere på land og i by vurderes således at være overholdt,” skriver natur-og miljøchef i Favrskov Kommune Ann Ammitzbo i en mail til Århus Stiftstidende.

Baggrunden er, at da vandværket etablerede vandledningen til Landskov-området for 22 år siden, optog vandværket et lån på omkring en million kroner hos kommunen, hvor denne omkostning er fordelt på borgerne i det område, ledningen går til.

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes