Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

06.07.12 14:17

Hvorfor gider de unge ikke lokaldemokratiet? Se video fra Folkemødet

På Folkemødet på Bornholm spurgte KL en række unge, hvorfor kommunalpolitik har svært ved at tiltrække unge, og hvordan man løser udfordringen. Hør og se, hvad de svarede her.

"Måske taler politikerne ikke nok ind i de sager, der faktisk vedkommer særlig mange unge. Efterløn og hospitaler kan måske virke abstrakt og urelevant for unge mennesker."

"Jeg tror ikke mange unge er engagerede i kommunalpolitik, fordi den ikke er særlig synlig. Hvis man gjorde den mere synlig for fx elever på skolerne, så ville det hjælpe, tror jeg."

Sådan lød  nogle af svarene, da KL på Folkemødet spurgte en række unge, hvorfor kommunalpolitik har svært ved at tiltrække unge - både på opstillingslisterne og i stemmeboksene.

Følg med på KL.dk i sommeren
Se videoen ovenfor, hvor de unge også kommer med svar på, hvordan man kan gøre kommunalpolitik mere interessant.

Følg desuden med på KL.dk over sommeren, hvor en række yngre kommunalpolitikere fortæller om, hvorfor de gik ind i politik og hvordan deres yngre stemmer har sat sig igennem i byrådene.

I august offentliggør KL desuden et site om unge og demokrati, hvor du kan se flere videoer fra Folkemødet og samtidig finde inspiration til debat og inivitiativer i kommunalbestyrelsen for at få flere unge stemmer ved kommunalvalgene og flere unge ind i kommunalpolitik.

Se alle artikler i temaet

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes